Внимавайте със "здравословните" диети

  • 25 януари 2012 11:53

  • 695
  • 1
Внимавайте със "здравословните" диети
©

Загрижените за здравето си жени, които консумират предимно риба и пилешко месо, могат да се сблъскат със същите проблеми като тези, наблягащи на нездравословните храни, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от британско изследване.

Недостигът на желязо, свързан с тези два типа хранене, може да доведе до здравословни проблеми
, пише actualno.com.

Авторите на проучването са установили, че малко хора разбират важността на желязото. Недостигът на елемента може да застраши здравето на жените и да влоши представянето на децата в училище. Проблемът може да се разреши, като в менюто се включват храни, богати на желязо, като пържоли, черен дроб и кресон.

"Степента на железен дефицит сред жените в развити страни като Великобритания наистина буди безпокойство. Страничните ефекти като умора и летаргия са неприятни. Червеното месо - телешко, агнешко и свинско, дори в малки количества, е богато на разнообразни хранителни вещества", казва експертът по хранене Аманда Ърсел.

За целите на проучването специалистите са направили допитване сред 2000 жени. Резултатите от анкетата показват, че една четвърт от жените и младите момичета във Великобритания страдат от железен дефицит. Голяма част от участничките не са наясно, че недостигът на желязо може да навреди на здравето им.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
695 1

Коментари 1

Добави коментар
neli

2012.01.25 | 13:27

1
трябва да се храним разнообразно и по малко

Добави коментар

Водещи новини