Вкараха в затвора пловдивски наркопласьори

  • 13 януари 2012 14:47

  • 1491
  • 0
Вкараха в затвора пловдивски наркопласьори
©

Пловдивският окръжен съд осъди на лишаване от свобода двама наркопласьори, съобщиха от пресцентъра на съда.

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Ерджан Мехмедов, 46 години и Борислав Чакаловски, 38 години. Те бяха признати за виновни в това, че на 9 септември 2011 г. в Пловдив без надлежно разрешително в съучастие са държали с цел разпространение 496,41 г хероин на стойност 24 820,50 лв. и деянието е извършено при условията на опасен рецидив за Ерджан Мехмедов - чл. 354а, ал.1 и ал.2, НК.

За така извършеното от подсъдимия Ерджан Мехмедов престъпление му беше наложено наказание в размер на четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим. За така извършеното от подсъдимия Борислав Чакаловски престъпление му беше наложено наказание в размер на две години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

На 18.09.2011 г. към 20.30 часа в сектор ПКП при ОД на МВР Пловдив била получена оперативна информация за лице на име Ерджан от София, който се занимава с доставката и разпространението на наркотични вещества – хероин. Според информацията Ерджан същата вечер следвало да достави близо половин килограм хероин до Пловдив на неустановено лице, с лек автомобил „Рено Меган Сценик”. При осъществяването на доставката щял да бъде подпомаган от лице на име Боби от София. От проведените оперативно издирвателни мероприятия била установена самоличността на подсъдимия Ерджан Мехмедов и била сформирана група от полицейски служители, като към 21.40 часа било организирано наблюдение на автомагистрала Тракия в района на бензиностанцията ШЕЛ Пазарджик, както и КПП в Пловдив на кръстовището на "Голямоконарско шосе" и ул. „Напредък”. Към 23.15 часа в Пловдив на кръстовището на "Голямоконарско шосе" и ул. „Напредък” бил спрян автомобилът „Рено Меган Сценик” и били задържани подсъдимите Борислав Чакаловски и Ерджан Мехмедов. При обиска на автомобила било намерено наркотичното вещество.

Подсъдимите се признаха за виновни и между тях и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.

Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини