Пет години затвор за наркодилър

  • 11 януари 2012 17:25

  • 1317
  • 1
Пет години затвор за наркодилър
©

Наказание 5 години лишаване от свобода и глоба в размер на 20 000 лева получи 29-годишният Явор В. Андреев от Добрич, съобщават от Окръжния съд.

28-годишната добричлийка Христина Й. Господинова е осъдена на 1 година и 6 месеца условно лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок и глоба в размер на 2 500 лева. Наказанията бяха наложени с одобреното от съда споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

Явор Андреев бе признат за виновен за това, че на 28 юни 2011 година във Варна без надлежно разрешително е придобил, а на същата дата и на следващия ден във Варна и Добрич е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - хероин с нетно тегло 48.49 грама на стойност 3 152 лева. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Христина Господинова бе призната за виновна за това, че на същите дати е държала въпросния хероин.

Окръжният съд одобри сключеното от тях споразумение с прокуратурата, след като двамата признаха вината си. Те заявиха пред съда, че разбират последствията на споразумението на влязла в сила присъда, доброволно са го подписали и се отказват от разглеждане на делото им по общия ред.

Съдът постанови да бъдат унищожени иззетите от подсъдимите 2 броя електронни везни, стоп-палка с надпис "МВР", 3 неразпечатани игли и опаковките от изследваните наркотични вещества, както и високорисковото наркотично вещество.

Явор Андреев има основно образование, не е семеен, не работи, реабилитиран е.

Христина Господинова има висше образование, не е семейна, работи, не е осъждана.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1317 1

Коментари 1

Добави коментар
qvor

2013.04.18 | 21:14

1
kvo pi6ete za takiva gluposti v saitasi nemoa da razbera?samo da izglejdat kukite na veliki sqka6 koi znae kvo sa napraveli

Добави коментар

Водещи новини