Връчиха на вицепрезидента Ангел Марин орден "Стара планина"

  • 10 януари 2012 13:34

  • 1071
  • 1
Връчиха на вицепрезидента Ангел Марин орден "Стара планина"
© Булфото

Заради особено високи заслуги към България и особено за работата му за българите в чужбина, вицепрезидентът Ангел Марин беше награден от държавния глава Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в с орден „Стара планина” - първа степен с мечове.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в припозна и Ангел Марин като „един от големите строители на българската армия” и един от „образците на българското родолюбие”, предаде Дарик. Това е последното най-високо отличие, което връчва президентът Първанов. На 22 януари той ще предаде поста на новоизбрания държавен глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Висшето държавно отличие се връчва за изключително големите му заслуги към Република България. В емоционално слово президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в обясни, защо Ангел Марин заслужава ордена. „В негово лице ние виждаме един от големите строители на българската армия, утвърди се като един пример на дълг и чест. Като такъв той ще остане в историята на българската армия. За последните 10 години никой не е направил толкова за българите в чужбина, колкото е направил вицепрезидентът Марин. Той е един от образците на съвременното българско родолюбие, нещо, което той носи в гена си. Не познавам много хора в България, които се готвят така прецизно, така точно, и в чиито слова не можеш да намериш една излишна дума, една излишна теза”, заяви Първанов.

Ангел Марин благодари на 11-те неправителствени организации на офицери от резерва и военно-партиотични съюзи, които го номинираха за ордена. Той изрази и благодарност към военния министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, който е подкрепил номинацията му пред министерски съвет. „Искам да благодаря на президента за добрите и топлите думи, които изрече по мой адрес, не само затова, че те галят слуха и душата, и е приятно да се чуят, а и защото в годините на т.нар. преход като че ли позабравихме речника от добрите думи”, каза вицепрезидентът.

Марин заяви, че сериозно обмисля как да продължи да помага на хората с опита си, който е придобил от последните години.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1071 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.01.30 | 11:26

1
Дано поне Плевнелиев се сети да стартира и завърши една процедура по смяна на това наше "най-високо" отличие, защото Гоце го обезцени до степен на капачка за буркани. Къде сте разследващи журналисти, да направите един списък на това отличие? И нека това да стане и една от дискусиите, когато търсим причините за подмяната на ценностите, отношението на Европа към нас и преди всичко, за тоталното разминава в морала,стойностите и оценките, които си дава политическата класа и оценката на народа на тази страна.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини