Ангел Марин: Атакуват ме заради отказ да помилвам

  • 30 януари 2012 08:17

  • 4982
  • 9
Ангел Марин: Атакуват ме заради отказ да помилвам
©

Нападките подсказват скрити цели зад паравана на помилванията. Целта е да бъда дискредитиран като отмъщение, защото не съм удовлетворил много молби и ходатайства. Това заяви бившият вицепрезидент Ангел Марин в предаването Тази сутрин по БТВ.

Очевидно имаме феномен да се потушава един скандал с разгаряне на друг – това издава тяхното безсилие и обреченост. Използва се пожарникарски метод за гасене на пожар с огън, с тези думи Ангел Марин намекна за източника на този скандал. По отношение на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, който по думите на Марин е ходатайствал за помилване, бившият вицепрезидент отсече, че няма да попълва спомените на лидера на РЗС. Няма да кажа кой го е довел, защото не му е времето, категоричен е Марин.

Аз съм за публичност и откритост във връзка с помилванията – затова трябва да се даде правни основания да бъдат огласявани предложенията на затворите, комисията по помилванията и решенията на вицепрезидента. Трябва да се открият всички преписки за мандатите на всички президенти и вицепрезиденти. Обвиняват ме, че съм помилвал 533 души, колко е трябвало да помилвам, не може да се поставя норма, категоричен е Марин. Имало е година, в която съм помилвам 28 души в зависимост от това дали заслужават. За голямо съжаление не може да се види какви усилия съм полагал, за да може обективно да се откликне на всяка молба. На колко млади хора, които са попаднали в наркозависимост съм помогнал да бъдат откъснати от този порок и да отидат в комуни, твърди Марин.

Винаги съм бил на страната на жертвите и пострадалите, но едновременно с това като държавник не мога да не проявявам милост след като осъденият се е поправил. Ако не беше така, тогава трябваше убийците да бъдат убивани. Ние обаче ги превъзпитаваме и затова трябва да бъдат помилвани, за да се намали срока на наказанието, подчерта бившият вицепрезидент

Относно указа за прехвърляне на правомощията за помилване мога да кажа, че няма нужда за втория мандат от втори указ – това е мнението на юристи, които са консултирали президентството по този въпрос. Необходимостта от подобен указ се повдигна и по време на импийчмънта на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и след това се замълча, припомни Марин. Защо не се доведе до край този въпрос, имаше възможност да се коригира това. Защо сега отново се сетиха, пита се Марин.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
4982 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
hghghg

2012.02.04 | 23:53

9
засрами се бре,свиня генерал комунист,скрии се и изчезни това да не ти е '85 година бре, няма такава сган като тия нашите болшевики,колко народ сте затрили,гадове,но...всичко се връща другарю,дори и на такива богоподобни и недосегаеми като вашата комуна
RP

2012.02.04 | 23:52

6
Във нашта държава да си в червения елит е супер добре. Крадеш колкото можеш лъжеш колкото искаш и асо те хванат та тясно казваш че Бойко и Цветанов ти скалъпват процес. Да де ако питаме затворниците там виновни няма.

2012.02.04 | 23:52

8
аре бе и Бобо и Цвъко не са цветя за мирисане ... единия кляка пред банките и монополистите в бизнеса , а другия некадърник "многодомец" с богатата тъща и имотите в София и провинцията ... жалка картинка сме цялата държава !!!
.

2012.02.04 | 23:52

7
"защото не съм удовлетворил много молби и ходатайства." Ако е така защо не е пуснал сигнал в полицията ? Всички знаем че такива "молби" са незаконни
anonimen

2012.02.04 | 23:52

5
Jalko za obiknoveniq narod,20godi6en prexot ne ljat i manipolirat 6aika prestpnici...Ako prodaljava samo dase plyqt zapo 2 - 3 dena zapred xorskite pogledi,jalko za zablydeniq narod i te6koni.Teq v6ki nikoga ne6tese nasmykat s na6ta krv i pot,za6toto stavat ponagli i al4ni tipove.Bok dane pazi nas trydoviq narod otax kradliva i mafiotska pasman.

2012.02.04 | 23:52

4
С една лъжа и съвестта му е чиста.Мама ти нагла ,свиня червена. Коментара на 1 е много точен.

2012.02.04 | 23:52

3
този "генерал" е за затвора.Трябва да му се разгледат всички помилвания и да му се повдигнат сериозни обвинения.

2012.02.04 | 23:52

2
Слушах интервюто внимателно и ще Ви цитирам какво каза още: "Освободих нарко зависими като ги отделих от средата където са защото знаете, че и в затворите се внасят наркотици."
джъдж

2012.02.04 | 23:51

1
В цял свят ,т.нар. "президентско помилване " е насочено и се дава на хора ,извършили престъпления по непредпазливост /това са трудови злополуки ,автомобилни катастрофи и други от този характер/ ,само тук ,"доблестният" генерал Марин ,е решил че престъпленията по непредпазливост ,са тежък рецидив и е насочил милостта на държавата ,към далеч по-безопасна група престъпници - убийци ,наркоразпространители и ДДС перачи. А сега същия ,иска да ме накара да повярвам ,че е сторил това без съответното заплащане ? Съжалявам ,ама не съм толкова наивен. Както съм подчертавал и преди - ние сме имали десет години за вицепрезидент ,един арогантен наглец.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини