Депутат от ДПС застава пред Темида и за подкуп в особено големи размери

  • 10 януари 2012 09:51

  • 1078
  • 0
Депутат от ДПС застава пред Темида и за подкуп в особено големи размери
©

Депутатът от ДПС Митхат Табаков влиза до края на януари в съда, съобщава в.”Преса”. Той е обвинен за вземане на рушвет в особено големи размери.

Според прокуратурата в периода октомври 2004 г. до 19 ноември същата година в Дулово и Силистра като кмет на община Дулово поискал и приел парична сума в размер на 10 000 лева от управителя на “Водоснабдяване и канализация” ООД в Силистра Петко Горбанов.

Табаков получил парите по собствената си банкова сметка, за да сключи договор с ВиК ООД за изпълнение на обществена поръчка за сондаж и подмяна на уличната водопроводна мрежа в село Вокил.

По делото са призовани десет свидетели, прокуратурата разполага и с графична експертиза, което накланя везните в полза на обвинението. Според наблюдаващия прокурор Пламен Георгиев към делото са отделени и материали за данъчни нарушения от Табаков. Ако данъчните потвърдят данните за престъпления, главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев ще поиска отново имунитета на ДПС-депутата.

Миналата година Митхат Табаков бе осъден на пет години затвор от Софийския градски съд за сключване на неизгодна сделка, докато е бил кмет на община Дулово. Неизгодният договор бил за изграждане на инфраструктура за питейни и отпадъчни води по проект на оперативна програма “Околна среда” в нарушение на Закона за обществените поръчки. Общата сума на сключения договор е над 28 млн. лева, а щетата за общината е над 11 млн. лева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1078 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини