Осъдиха депутат от ДПС на 5 г. затвор

  • 12 декември 2011 19:02

  • 5749
  • 11
Осъдиха депутат от ДПС на 5 г. затвор
©

Състав на Софийски градски съд осъди депутата от ДПС Митхат Табаков на пет години лишаване от свобода при първоначален общ режим и шест години лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност, по делото за престъпление по служба.

Това съобщи за “Фокус” наблюдаващият прокурор по делото Пламен Георгиев. Митхат Табаков бе обвинен, че като кмет на Община Дулово е сключил неизгоден договор за изграждането на ВиК мрежа, в разрез със Закона за обществените поръчки. „Тази присъда ни удовлетворява и няма да я протестираме. Това е много сериозна присъда за опит за измама в особено големи размери по чл. 282 от Наказателния кодекс. Опитът за измама е бил в размер на 11 милиона лева, но все пак е останал опит и не са успели да осъществят измамата. Така че – за опит за измама, такава сериозна присъда нас ни удовлетворява”, каза прокурор Пламен Георгиев.

Другото лице, подсъдим по делото, е Алтан Чаушев, бивш заместник-кмет на Община Дулово. Той получава присъда като помагач - четири години лишаване от свобода и пет години лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност. Чаушев е бил шеф на комисията, която е определила фирма „Джеми” да изгражда водопровода в Дулово. „Зад фирма „Джеми” ние доказахме, че стои братът на Митхат Табаков – Сали. От СРС-тата, които бяха приложени, доказахме, че Сали Табаков, който е брат на Митхат Табаков, стои зад тази фирма и заради това са извършени всички нарушения, за да спечели фирмата на брата на депутата”, каза прокурор Пламен Георгиев.

Той определи присъдата като много голям успех, като цяло. „Това е плод на съвместните усилия на много хора, взели участие в работата”, каза прокурор Пламен Георгиев.

Присъдата бе прочетена преди около час.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5749 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
hristo

2012.01.20 | 09:03

11
всички тези чалми трябва да ги вкарат не за 5,а за по 15 годихи.гадовемрусни
Ама БЪЛГАРИН уважаващ доблестните нации

2012.01.20 | 09:00

10
Ей, Ахмедчо, резултат от събран материал от кенефа такъв! Остави ги ти тези петстотин години бе, рязана карабино такава! Историята познава случаи и на обратното, което твърдиш, бе измекяр такъв! Слез на земята бе, кафяв печат от кален г*з! Изобщо, ясно ли ти е, че сме в много добри приятелски отношения с Турция? Сигурен съм, че ако се наречеш турчин в тази прекрасна държава Турция, ще те линчуват и ще те направят евнух, освен ако не си де. А и сигурно изгнилото ти същество не е и стъпвало там, защото турците нямат твоето извратено мислене. Аз съм ходил доста пъти там и съм очарован от хората. Историята е минало, вгледай се в настоящето, ако имаш с какво. Ей такива недоносени извратеняци като теб ни докарват до това положение. С това ли се гордееш, че сте ни ш****и петстотин години? Ти къде живееш? Защо не си в Турция? Защото турците си чистят боклуците като теб. Те нямат нужда от развалени домати, за да правят консерви.
ahmed

2012.01.20 | 08:58

8
ti ot kade znaesh che si chist balgarin we muhlio,tva ne sa malko da te shibat 500 godini i da izlezesh na kraq chist balgarin!!!!!!!pitay pra baba si ako ne mi vqrvassh.
Бабата

2012.01.20 | 08:59

9
Гнидо! Барем имай представа за времето. Прабаба съм на 25 годишни чеда. Времето, за което караш чедото ми да ме пита не ми е понятно, тъй като съм родена 1918 година. Обаче мога да ти отговоря, че съм минала през доста исторически преходи, един от които е и "Дивия комунизъм"... Ахмедчо, гнидо стисната, изцъркана, пукната, а сега ти пък питай дъртите въшки дядо си, а и баща си също, какво ще ти кажат за комунизма? Не е ли времето, в което имената им се видоизмениха и защо?
адвокат

2012.01.19 | 18:08

7
сега ще почнат едни обжалвания към всички инстанции, и няма да влезе можем да се обзаложим............
бг

2011.12.13 | 18:31

2
Нема нужда. Печелиш !!!
крайно десен

2011.12.13 | 22:31

6
Престъпниците не се нуждаят от реформи те искат да крадат и да затрият всичко което е честно и справедливо.Отговорът на това е само затвор до живот.Така ще изчистим пътят до Шенген за турция трябва 10 атомни бомби
Ivan

2011.12.13 | 22:31

5
Nikoga i nokoj narod ne e vinoven za nishto.Vsichko idva ot upravnicite.Da ne badem krajni.
NIKO

2011.12.13 | 22:30

3
ZNAES LI AKO SE IZPLUIAT SAMO STE NI UDAVIAT BE BOKLUK.TI NA KOIA PLANETA ZIVEES STE VIDIS REFORMA V ZADNIKA SI.
Ганчо

2011.12.13 | 22:31

4
Това за атомните бомби и за многото години в затвора е крайно. На всекиму според делата трябва, да се молим съдиите да са справедливи само. Но аз съжалявам, че и Ахмед Доган не беше осъден, според мен беше виновен и то беше очевидно за всички.
Ivan

2011.12.13 | 18:30

1
V Dulovo ima mnogo za rovene maj. "A kade tuk ne e toaletna?"

Добави коментар

Водещи новини