Хари Потър се цели в Оскарите

  • 02 януари 2012 10:05

  • 1620
  • 0
Хари Потър се цели в Оскарите
©

Десетилетие след старта си филмите за Хари Потър се превърнаха в най-успешния кино франчайз в историята, пише „Дейли Телеграф”.

Концепцията за осемте филма, превърнали Даниъл Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт в глобални суперзвезди, многократно беше имитирана. Положителната реакция на критиците обаче и резултатите от бокс офиса не са донесли нещо, което е желано от актьорите – награда или награди Оскар.

Сега създателите на Хари Потър са започнали кампания, за да може последният филм от поредицата „Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2” да получи признание във филмовата академия. Целта е да се сложи край на 10-годишното пренебрегване на филма в основните номинации на наградите.

„Уорнър Брос” лобира филмът да влезе в около десет категории, включително за най-добър филм и за най-добър режисьор за Дейвид Йейтс. Йейтс е режисьор на четирите последни филма за Хари Потър. Лобиране за премахване на "проклятието" на поредицата има и за Даниел Радклиг и Ема Уотсън - за номинация за най-добър актьор и актриса.

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1620 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини