Тръмп: Отгръщам нова страница на величието на Америка (видео+галерия)

  • 01 март 2017 06:50

  • 6656
  • 6
Тръмп: Отгръщам нова страница на величието на Америка (видео+галерия)
© Getty Images/Guliver

Известявайки отгръщането на "нова страница на американското величие", президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се изправи снощи за пръв път пред Конгреса и отправи призив за голямо преустройство на националната система на здравеопазване, за значително увеличаване на разходите за отбрана и за инвестиране на един трилион долара подобряване на рушащата се инфраструктура, съобщи Асошиейтед прес.

"Времето за мислене на дребно приключи", каза Тръмп в речта си на съвместното заседание на двете камари на Конгреса, в която доминираше оптимистичния тон.

Тръмп повтори обещанията си да създаде работни места, да изгради стена по границата с Мексико, да унищожи "Ислямска държава", да увеличи разходите за отбрана и представи нови планове за имиграционна реформа.

"Смятам, че е възможна истинска и положителна имиграционна реформа, стига да се фокусираме върху следните цели: да увеличим работните места и повишим заплатите на американците, да укрепим сигурността на страната ни и да гарантираме спазването на законите ни", каза той.

"Да изоставим сегашната система на нискоквалифицирана имиграция и да въведем на нейно място система, основаваща се на достойнствата", допълни Тръмп.

Той призова съюзниците от НАТО да спазят ангажиментите си за разходите за отбрана и намекна, че САЩ са готови да градят нови партньорства, което може би е протягане на ръка към Русия за сътрудничество в Сирия и на други места, отбеляза ДПА.

Тръмп обеща, че с помощта на американските съюзници, включително държавите от мюсюлманския свят, "Ислямска държава" ще бъде заличена от лицето на планетата.

Скъсвайки с традицията, демократите устроиха студен прием на президента, като повечето от тях седяха по местата си със скръстени ръце и безизразни лица. Републиканската половина от залата аплодираше всеки път, когато Тръмп си поемаше въздух и при всяко споменаване на големи проекти като изграждането на тръбопроводи, издигането на стена по мексиканската граница, борбата срещу ислямския радикален тероризъм или просто при споменаването на лозунга "Да направим Америка отново велика", отбеляза Франс прес, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6656 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
321

2017.03.06 | 02:25

6
този ги реди като курнелия - ще оправи едно, ще развали две

2017.03.06 | 02:25

5
не се радвайте на ново прасе и нов президент - не се знае каква свиня ще излезе - Народна поговорка!

2017.03.04 | 06:06

4
КРАВАРИЯ ОТНОВО ЩЕ СТАНЕ ВЕЛИКА ,КОГАТО ОСТАНАТ САМО ЧЕСТНИТЕ ИНДИАНЦИ , А ВСЯКАКВА ПАПЛАЧ Я ИЗРИТАТ В ОКЕАНА..УПС ТОГАВА ЩЕ ИМА ИЗМЪРСЕН ОКЕАН С ЛАЙНА..

2017.03.04 | 06:05

3
Путинофилите ще страдат още повече от колкото по време то на ''маймуната'' Обама, помнете ми думата хахахахахаха
Някой

2017.03.03 | 17:23

2
На малоумника #5 дето обича кравите, да знае , че "упс" е чисто американско възклицание! Чудите се как да подражавате на Америка, родния език си променихте неузнаваемо. А в същото време Кравария, хахаха! Дали изобщо имаш представа какво представлява тази велика страна, ти забит в някоя панелка, озлобен от собствената си нищета и безпомощност!
Крум Усаински-Крупник

2017.03.02 | 20:32

1
Цървули!!!Америка ще смачка Руслямистанският Халифат!!!Както навремето смачка СССР!!!Честито,другарки идругари,Лумпени русофилски безмозъчни!!!Ура и Слава!!!

Добави коментар

Водещи новини