Русия иска да възстановим парите за Бургас - Александруполис

  • 26 декември 2011 17:06

  • 1573
  • 6
Русия иска да възстановим парите за Бургас - Александруполис
©

Русия ще изчисли разходите по проекта за строителството на петролопровода Бургас-Александруполис и ще ги представи за погасяване на българската страна, която по-рано заяви, че прекратява участието си в проекта, съобщи пред журналисти руският министър на енергетиката Сергей Шматко, цитиран от РИА Новости.

„Ще бъде направена правна оценка на действията на България. Ще бъде извършена инвентаризация на разходите, които стопанските субекти са извършили в тази връзка. Без съмнение в съответствие с действащите процедури те ще бъдат предявени на българската страна за погасяване”, подчерта министърът.

България през декември заяви, че прекратява участието си в проекта за строителството на трансбалканския петролопровод Бургас-Александруполис, след като го определи като икономически неизгоден. Към края на ноември дългът на България по проекта бе 6,2 милиона евро.

Последвайте канала на

Novini.bg
1573 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2012.01.11 | 07:20

6
Не, нека да плащат кретените, които прекратиха проекта! Трайков се беше изстъпанил преди 1 месец как нямало да платим и лев неустойки! Кур за вас, господа ГЕРБери! Русия ви била виновна??? Виновна е, че е ПЛАТИЛА за нещо, което не се е случило, и после си иска парите обратно??? КУР ЗА ВАС, ГОСПОДА ГЕРБЕРИ!
владо

2011.12.31 | 08:49

2
По спокойно с куровете/ с извинение за всички останали/ простако! Явно няма къде да пласираш твоя и от том тоя пубертетски ентусиазъм - пробвай някъде у вас! С тоя елементарен мозък и тоя чалгаджийски езин и в свинарника трудно ще се пласираш, затова по-добре не се ври там дето явно не ти е мястото анонимни изтрещялнико!
"Братушки" изедници....

2012.01.11 | 07:20

5
Видяхте ли отново колко струват "братушките" които ни окупираха страната, съсипаха икономиката и доведоха народа до просешка тояга "светлото бъдеще на комунизма". Хайде пак гласувайте за БСП/ДПС.....

2012.01.03 | 17:32

3
Какви комунисти? Какви демократи? Събудете се бе, тикви чугунени! Защото дивия капитализъм който върлува у нас с нищо не е по добър от "развития" социализъм. На първо четене се вижда с просто око, че не сме демократична държава. Дори е много съмнително дали сме държава в пълния смисъл на термина.При нас е възможно от адвокатската кантора да станеш премиер, или от комсомолската организация на един град, или от асистентското бюрце. Или от нищото. Или от Мадрид. Или от бандитската групировка. Разчита се на ПиАр, а не на подготовка и доказани качества. Затова нашите политици са неуки, необразовани, възглупави , без култура и възпитание, без капацитет или са си купили политическия пост. И всички без изключение се въртят като ветропоказатели със свалени гащи , натам от където духне по силен вятър.
SS.

2012.01.03 | 17:37

4
В И Н А Г И С ГЕРМАНИЯ ,НИКОГА ПРОТИВ РУСИЯ, ако наште продажни политици следваха това сега ДА СМЕ НА ТРИ МОРЕТА http://www.youtube.com/watch?v=OBaMH2bJxCw
владо

2011.12.31 | 08:49

1
Сега нека Гоце , гей Сергей и компания да плащат всички простотии дето надробиха преди ! Някой тогава въобще попита ли народа дали ги иска тия безумия, а сега обвиняват ,че никой не се съобразявал с тях - пълни идиоти! Почти няма нормален човек от "Елените,"Св.Влас, Сл.бряг,Несебър, Поморие,Бургас и всичко останало надолу дето да го искаше тоя загубен проект/освен някои червени гъзоблизци, разбира се!/!!!!!!Единствено червената мафия,лижеща руския г..з и печелеща на гърба на народа го искаше - сега те да си плащат вересиите, откъде накъде държавата/ демек пак ние/ ще плащаме неустойки за комунистически простотии!ИМА КОМУНИСТ - ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!

Добави коментар

Водещи новини