Живко Живков е новият изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“

  • 04 юни 2024 16:35

  • 1263
  • 9
Живко Живков е новият изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“
© Ел Би Булгарикум

Назначено е ново ръководство на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД. В състава на Съвета на директорите, който вече е вписан в Търговския регистър, влизат Живко Живков, Надя Стефанова и Спасин Крайчев.

На свое заседание новият Съвет на директорите е избрал за изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД Живко Живков, съобщиха от пресцентъра на МИИ.

Миналата седмица министърът на икономиката и индустрията д-р Петко НиколовПетко НиколовПетко Николов е назначен за министър на икономиката и индустрията в служебния кабинет с поиска от принципала на дружеството ДКК спешна смяна на предишното ръководство и назначаване на ново.

До настояването за оставки се стигна след среща на министъра със синдикатите и протестиращи служители от „Ел Би Булгарикум“, по време на която бяха откроени редица натрупани проблеми.

Сред тях бяха нарушаване на диалога между работниците и ръководството, искания за увеличаване на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване на условията на труд, както и сигнали за голямо количество натрупана готова продукция, за която има риск да не бъде реализирана на пазара.

Живко Живков е магистър агроном от Лесотехническия университет в София, той е и магистър по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и магистър по бизнес администрация от Стопанската академия в Свищов. Има богат опит в управлението в държавния и в частния сектор. Г-н Живков е заемал различни длъжности в ДФ „Земеделие“ – регионален директор ОД на ДФЗ гр. Велико Търново, зам.-изпълнителен директор на ДФЗ и изпълнителен директор на ДФЗ. Той има опит и в управлението на проекти по програми на ЕС и търговия със земеделска продукция, земеделски машини и др. в компании в частния сектор.

Надя Стефанова е завършила счетоводство и финанси в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тя е и магистър по общински финанси и икономика на публичния сектор и по мениджмънт и маркетинг на международния бизнес в същия университет. От 2021 г. до момента г-жа Стефанова е финансов контрольор в Национална електрическа компания. Работила е и като експерт в Комисията за финансов надзор и в Национална компания индустриални зони. Била е и експерт по осигуряването в Национален осигурителен институт – Кюстендил.

Министър Николов поиска оставките на ръководството на "Ел Би Булгарикум"

Спасин Крайчев е инженер технолог, магистър от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Има богат опит в търговията с мляко. Над 10 години е бил изпълнителен директор на компании, чиято дейност е свързана с изкупуване, производство и продажба на мляко и млечни продукти. През годините е работил като технолог, заемал е и различни длъжности в промишлени предприятия.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1263 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2024.06.05 | 00:54

9
БЪЛГАРИТЕ СА МРЪСНИ СВИНЕ!

2024.06.05 | 00:54

8
БЪЛГАРИТЕ СА СВИНЕ!

2024.06.05 | 00:53

7
СПИРАЙТЕ ВСИЧКИ ЕВРО ФОНДОВЕ НА МРЪСНИТЕ БЪЛГАРСКИ С ВИНЕ!

2024.06.05 | 00:51

6
ГОВ НА ОТ ПУМЯРИ СРЪБСКОТО МЛЕКО ДА ИЗЧЕЗНЕ!

2024.06.05 | 00:49

5
ЖИВОТНИ ГАД НИ МРЪСНИ БЪЛГАРСКИ НА КОЙ Е НУЖНА ДЪРЖАВНА МАНДРА ОСВЕН ЗА ВНОС НА СРЪБСКО МЛЕКО ДА ЕВА МАЙКА ВИ И СВИНЕ МРЪСНИ ГЯУР СКИ!

2024.06.05 | 00:45

4
ЖИВОТНИ СКА ПАНИ ПО КАКВА ПРИЧИНА ТОВА ОЩЕ Е НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА?

2024.06.04 | 20:29

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Ха, ха, ха

2024.06.04 | 17:35

1
двойни магистри от най-"реномираните" печатници на дипломи, то ясна работата :)

2024.06.04 | 17:35

2
ЮЗ"У"-то, демек педагогическия полувисш в Джумаята не забравяй, алма матера на Пеевский :))))

Добави коментар

Водещи новини