Нона Караджова: Одобряваме Бургас - Александруполис, само ако е безопасен

  • 10 ноември 2011 07:54

  • 1515
  • 4
Нона Караджова: Одобряваме Бургас - Александруполис, само ако е безопасен
©

Децентрализираме към регионалните инспекции голяма част от процедурите по ОВОС, които се провеждаха от министерството. Това ще създаде улеснение за бизнеса, защото няма да се налага за всяко нещо да се ходи да София.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко.

"Започваме изграждане на инсталации за пречистване от въглероден диоксид, което дава шанс топлоелектрическите централи да продължават да произвеждат енергия, като се намали вредното въздействие върху околната среда", допълни тя.

"След 10 г. сме в напреднала фаза по процедурата по ОВОС на Бургас-Александруполис. Това, че одобрихме доклада по ОВОС на инвеститора, не означава, че е издадено разрешение. Това е проект с голям интерес, ще има още обсъждания, нашата цел беше да има достатъчна информация за рисковете за околната среда, за да се вземе адекватно решение заедно с представители на засегнатите общини и неправителствени организации. Единствено, ако се окаже, че няма риск за околната среда, живота и здравето на хората, ще дадем зелена светлина на проекта", каза още Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1515 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
nacionalist

2011.11.20 | 12:21

4
estestvenno che e opasna trabata ,ako niama dalavera i komisionna da kradete ,ei balgari tyrci cigani zashto ne gi naritate tia prestapnici van ot balgaria.
мазут

2011.11.11 | 14:46

3
Кога стана калайджийка, кога ти почерня г**ъ...
Самуил

2011.11.11 | 14:46

2
Ако това го одобрят предлагам общонационален протест в София и да запалим народното събрание с всички изроди вътре. То бива гавра с българския народ, ама това вече не се търпи.
sportnamedicina

2011.11.10 | 11:08

1
Посетете официалниа сайт на McDavid за спортна медицина http://sportnamedicina.com Там можете да намерите професионални наколенки,наглезенки,накитници,набедреници,ръкави за лакът,налакътници,протектори,претпазна екипировка.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини