Депресия ни мъчи 5 дни след отпуската

  • 31 август 2016 10:49

  • 4191
  • 0
Депресия ни мъчи 5 дни след отпуската
© Булфото

Отпуската е вече в миналото и трябва да се върнете на работа. Черните мисли, които ни обземат, когато трябва да прекрачим прага на офиса, не могат да се определят като типична депресия, а като едно тревожно-депресивно състояние.

Все повече хора започват да се оплакват от него през последните 10 години. То е свързано с ритъма на работа и почивка покрай отпуска или празници, обясняват психиатри.

Обикновено хората почиват през юли и август. Тогава цените на почивките са най-високи и човек си мисли, че като плати голяма цена, ще получи най-доброто качество. Точно в разгара на сезона качеството не е добро заради многото летовници. Освен това хората се поотпускат и се поохарчват повече, а това натоварва семейния бюджет. Това също оказва влияние при депресията след отпуската, казват специалистите.

Първата седмица след отпуската човек е неработоспособен и много често прави грешки. Оказва се, че липсата на концентрация е най-лошият страничен ефект на връщането от отпуска, според ново изследване. Почти 1/5 от анкетираните признават, че не могат да се съсредоточат, а един на всеки петима признава, че прекарва повече време в социалните мрежи в безцелно разглеждане на профилите на приятелите си.

Затова специалистите съветват, ако почувствате приближаването на депресията, да се облечете и да отидете на разходка. Добре е тя да продължи не по-малко от половин час, защото в противен случай няма да има ефект.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини