Фирмите на Доналд Тръмп са натрупали дългове от най-малко 650 милиона долара

  • 21 август 2016 09:53

  • 8948
  • 5
Фирмите на Доналд Тръмп са натрупали дългове от най-малко 650 милиона долара
© Getty Images/Guliver

Фирмите на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския са натрупали дългове от най-малко 650 милиона долара - два пъти повече от декларираното от републиканския кандидат-президент в рамките на кампанията му, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Всекидневникът е ангажирал специализирана компания за информация за недвижимо имущество, за да събере данни за имотите на магната, и по-специално за притежаваните от него офис-сгради и игрища за голф. Разследването е показало, че освен задълженията от 650 млн. долара, значителна част от състоянието на Тръмп е обвързана с три партньорства, които дължат общо 2 милиарда долара на куп кредитори. Сред кредиторите на империята на Тръмп е "Банк ъв Чайна" - една от най-големите държавни банки в Китай (страна, която милиардерът редовно представя като търговски партньор, който трябва да бъде подчинен), както и "Голдман Сакс" - известната инвестиционна банка, коятоТръмп обвинява, че подпомага съперничката му Хилари Клинтън.

Магнатът обича да изтъква успеха си в бизнеса, представяйки го като гаранция за способността му да управлява САЩ. Той обаче отказва да обяви публично доходите си, както и да допусне независим одит на състоянието на бизнеса си, отбелязва БТА. В предизборната си кампания Тръмп се опитваше да наложи представата за себе си като бизнесмен, който е спечелил с труд милиардите си и не дължи никому нищо, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Въпреки, че миналия месец Тръмп удвои разходите по кампанията си, но и така харчи далеч по-малко пари от Хилари Клинтън, предаде Асошиейтед прес. Нови финансови документи показват, че кампанията на кандидат-президента на републиканците е похарчила около 18,5 млн. долара през юли. За сравнение, претендентката на демократите за Белия дом е изхарчила 38 млн. долара.

Тръмп продължи да увеличава разходите, като вложи този месец 5 млн. долара в първите си телевизионни предизборни клипове. Клинтън използва предизборна реклама от месеци. Бизнесменът от Ню Йорк даде на кампанията си нови 2 млн. долара през юли. Той се ангажира да участва в усилията за набиране на средства, допълвайки сумите, осигурените от малки дарители.

Кампанията му е набрала 37 млн. долара през юли, а тази на Клинтън - 52 млн. долара.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8948 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Mitaka

2016.08.23 | 22:05

5
как така тази хамериканска демократична преса плюе само Тръмп..??....никога баба Хилари.....къде ви е демокрацията дето я налагате на цял свят...???
Крум Усаински-Крупник

2016.08.23 | 22:05

4
Клоуна-предател и продажен рубладжия,след загубата на изборите го чака затвор!!!Финансов мошеник и некадърен бизнесмен,който нищо не е постигнал сам,а е профукал състоянието на родителите си!!!

2016.08.23 | 22:04

3
Като стане президент , дълговете ще изчезнат яко дим и ще се превърнат в печалба от милиарди ! Тръмпито си знае работата и не е случайно , че Путин си го избра . СЛАВА РОССИИ !

2016.08.23 | 22:04

2
Прав е Тръмп ,вестниците им умрели ,кампания против него са те поддели !Лъжите си тиражират ,за бабата лобират !Страх ги е от Тръмп -човека ,май насрали са се вече !
alexn

2016.08.23 | 22:03

1
Малееее то не бяха голи статуии, сега вече и богаташ не е, скоро време убиец ще го изкрат... тези в САЩ много долни бе! Толкова мръснишка предизборна кампания даже в България няма! Това е срам голям!

Добави коментар

Водещи новини