Паметник на Христо Ботев откриха в Каварна

  • 02 юни 2016 15:35

  • 1490
  • 0
Паметник на Христо Ботев откриха в Каварна
©

По повод 140-годишнината от смъртта на Христо Ботев в градския парк на Каварна днес бе открит бюст–паметник на великия поет и революционер. На официалната церемония присъстваха кметът на Община Каварна Нина Ставрева и председателят на Общонародна фондация “Христо Ботев“ Боян Ботьов.

„В историята на България има много паметни дати, които ни карат да се гордеем, че сме българи. Днес е ден, изпълнен с чувство на гордост и преклонение пред подвига и саможертвата. Днес мълчаливо заставаме до паметниците на ония, които отдадоха живота си за свободата на България.

Днес съкровено свеждаме глава пред звуците на онази съкровена Ботева изповед: „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!“. Днес България се прекланя пред героите си, те прозряха в утрешния ден и чрез себеотрицание, в името на своя идеал, стигнаха до върховната жертва, където смърт и безсмъртие си подават ръка!“. Това заяви в словото си при откриването на паметника кметът на Община Каварна Нина Ставрева. Венци и цветя пред паметника бяха положени от името на Община Каварна, Общинския съвет, училища, граждански организации, политически партии.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини