АБВ: 2 юни е символ, че България не иска да бъде роб

  • 02 юни 2016 10:49

  • 1150
  • 1
АБВ: 2 юни е символ, че България не иска да бъде роб
© Novini.bg

Втори юни е символ, че България не иска да бъде роб. Това се заявява в декларация на ПГ на АБВ за Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България - 2 юни, прочетена от парламентарната трибуна от Петър Кадиев.

Наследници сме на примера на стотици наши сънародници, загинали за честта и свободата на България, за вяра, за родолюбие, за човечност, за демокрация. Именно затова като народни избраници имаме модел за подражание, стимул да се равняваме с идеалите на героите и да искаме да положим всички усилия, разум, воля, мъдрост за добрия ден на България, за сигурния ден утре, обърнаха се от АБВ към колегите си в парламента.

Никога да не сме предатели и неверници, никога да не предадем народа си, колкото и трудно да е понякога, призоваха от групата. Да бъдем преди всичко човеци и патриоти, да бъдем благодарни за всичко, което сме наследили като дух и самочувствие, като вяра и смелост.

Безсмъртен е примерът на Ботев, каза Кадиев. Той е роден, за да загърби собственото си щастие заради добруването на своя народ, на своята България, за да стане безпримерен национален герой, истински патриот, безкрайно нужен и днес. Неговите завети са непоклатими, добави той.

Когато сирените завият, когато камбаните забият, затаяваме дъх, за тях и за нас, посочи Кадиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1150 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Taka, taka!

2016.06.02 | 15:38

1
16 април 1925 г какъв символ е??????????? А, юдео-комунисти и терористи!

Добави коментар

Водещи новини