Станишев: Каня Борисов на дебат

  • 29 ноември 2011 08:06

  • 3140
  • 8
Станишев: Каня Борисов на дебат
©

Няма последователни решения за излизане от финансовата криза. В Европа доминират десните партии и тяхната политика е рязане и рязане. Европейските социалисти имат своето виждане, каза новият председател на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в сутрешния блок на ТВ7.

ПЕС имат предложение за създаване на независима европейска агенция за кредитен рейтинг, за да са независими държавите в ЕС. Според Станишев без планове за инвестиции и социална защита, Европа няма да излезе от кризата.

Ние сме внесли наш алтернативен бюджет в парламента. По приходната част: България събира от данъци по-висока и реална събираемост и леко увеличаване на бюджетния дефицит, под исканите от Брюксел 3%. Това няма да дестабилизира страната, твърди Станишев. За разходната част: подкрепа на икономиката, на земеделските производители, социална индексация.

Преди изборите беше подписано споразумение със земеделските производители за 500 млн. лв. Защо го направиха, след като знаеха параметрите на бюджета, попита Станишев. За пенсионната реформа до изборите водеха преговори със синдикатите, след изборите отказаха всякакъв диалог с тях.

Относно БДЖ беше приета програма, утвърдена от президента, но по нея нищо не се правеше, каза Станишев и покани Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на дебат по всички наболели въпроси в държавата.

Аз помолих за няколко дни размисъл, когато ме поканиха за поста председател на ПЕС. Защото трябва да изясним какви ще са ангажиментите ми, за да видим дали ще мога да върша и двете работи. Ще трябва да съм много по-организиран сега, за се справя и с моята партия.

На въпрос къде вижда Първанов в БСП, Станишев каза, че е по-добре да изчакат самия той да изрази своите намерения след 23 януари. "Да заповяда и на първия ред на конгресите", каза Станишев. Да се борим за това БСП да спечели изборите е по-важно, отколкото дали аз искам да съм отново премиер, каза Станишев

Най-голямата ми грешка като премиер - не са една или две грешките. Мисля, че трябваше да бъда в личен план дори, много по-ясен към коалиционните партньори, да им обясня какви са нашите намерения, защото за всички грешки вината отнесе БСП. България има нужда от демократично ляво и на демократично дясно.

"Дали би гласувал в анкетата за Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г като най-добрия футболист на годината. Не мога да се боря с премиера на футбол, той играе все пак редовно", каза Станишев. "Все пак всеки си има своите приоритети", добави той.

Пред ПЕС направих и тази шега, че дъщеря ми се е родила на 1 май като доказателство за това, че носим социалистическите идеи в ДНК-то си, завърши Станишев.

Последвайте канала на

3140 8

Коментари 8

Добави коментар
владо

2011.11.30 | 13:25

8
На комунетата им дай дебати- гейчето иска дебат, Калфата и той дебат, Кадиев и той и т.н. За празни приказки по-добри от тях няма , ама кат трябва работа да се върши и хич не ги търси! Те са по дебатите, кражбите ,заменките, фалирането на банките/ Виденов/ ,раздаването на червени куфарчета с пари на "наши "хора,неосъждането на "нашите момчета-мутрите, Маргините,братя Галеви и т.н. и т.н.Винаги са "мнооооого компетентни" затова Луканов направи мораториум по външния дълг и ни докара купонна система/ спомняте си навярно как се редихме на опашки в 3 ч.сутринта за 2 кофички кисело мляко/; Виденов без световна криза докара такава икон.катастрофа/ долар по 3000лв. си спомняте нали + половината фалирали банки, изяли спестяванията на 2/3 от населението:):)/; и "великото гейче с невероятните заменки за жълти стотинки и обвързващия "голам шлем" с Русия за веки веков и т.н. и т.н. И продължават да искат акъл да дават кво не ни било наред и как щели да ни "оправят"- както ни оправят от 70 год. вече- народа последен в Европа , а червените олигарси с милиони от червените куфарчета и имоти по цилия свят?! Е не другарю Сергей - тази песничка сме я чували вече и все по - малко българи и се връзват, а ти кат искаш толкоз някой да оправяш - ето ти ПЕС- ха да те видим как ще ги "оправиш"тях :):):)!
Нина

2011.11.30 | 10:12

3
Дебат по същество Владе, не е лична нападка !:) Кажи ми според теб каква е разликата за обикновения човек между това да има пари в джоба, но в магазина да няма хляб и това да няма стотинки да го купи, а магазините да изобилстват от артикули ? Или между раздаването на куфарчета на наши хора и разговора с Ваньо Танов да не се закача Мишо-бирата ? Поне този чухме с ушите си, а колко не сме... Неосъждането на ''нашите момчета-мутрите'' е груба грешка на комунягите, съгласна съм с теб! Ако го бяха направили, сега нямаше да управляват (зле) държавата и да възраждат култа към личността от времето на Сталин (футболист на годината, почетен художник, крал-слънце...) ! Прав си, излишни са дебати по темата ''българина гладува'' по-добре да търсим спонсори на фк Левски и да разтягаме локуми на тема ''великите тигри от селския отбор на Боце'' ! Впрочем, прочетох книгите на Дон Мигел Руис - добри са, но не помагат срещу държавен геноцид !
Нина

2011.11.30 | 13:21

7
Между другото, знаете ли защо вие тикво-любците винаги преобладавате в темите за Станишев ? Защото недоволните от мутренската групировка просто не ги четат ! С това май концепцията ви, че недоволните са ''червени'' се разбива на пух и прах ! Посетете темите за Дянков, за протестите и поредната изцепка на тиквата и преценете сами дали изборите са ''спечелени'' или фалшифицирани ! Аз лично съм костовист (почитател на Иван Костов), така че не ми изтъквайте лошите качества на Серьожа, знам ги !
некорумпиран костовист?!?..... егати вица

2011.11.30 | 13:20

5
серГейчето трябва да покани на дебат ваньо костоффф копанарчето! А темата на дебата ще бъде : " Как по ефективно се краде и разхищава държавна собственост.Що е корупция , има ли тя почва у нас, и методики за налагането и като държавен стандарт"!Вероятно ще бъде "блестящ" дебат , защото и двамата са възпитаници на една и съща школа! Самият дебат ще започне с благодарност на серГей към костоффф . Затова, че същият е допринесъл много за овладяване на БГ икономиката от комунистическата олигархия! И има специални заслуги , щото ключови сектори да бъдат "приватизирани" за жълти стотинки, заделени от милиардите, изнесени от комунистическата мафия!
f

2011.11.30 | 13:21

6
БАЛЪЦИ ЕВРОФОНДОВЕТЕ В МОМЕНТА СА НАЦЯЛО СПРЕНИ ЗАРАДИ ФЕНОМЕНИ КАТО КАЛИНКА И РУМЯНКА. МАГИСТРАЛИ НЕ СЕ СТРОЯТ ОТ 6 МЕСЕЦА, МЕТРОТО В СОФИЯ СЪЩО Е В ЗАСТОЙ, ДЪРЖАВАТА Е ВЪВ ФАКТИЧЕСКИ ФАЛИТ, А ВИЕ ПАК ПИШЕТЕ КОЛКОТО ДА НЕ ЗАСПИТЕ. ДОБРЕ ПАДАТ УТРЕПКИТЕ ОТ ГЕРБ ЧЕ ПОНЕ ПРОБЛЕМА С ШИСТОВИЯ ГАЗ И ВОДОРОДНИТЕ ЕМИСИИ ДА СЕ РЕШИ.
Иво

2011.11.30 | 10:37

4
Ами да дебатира, примерно защо има необезпечени договори за милиарди по време на неговото управление. Да обясни защо плашаха на синдикатите да не стачкуват. Да обясни всичките зулуми заради които сега няма пари и хората стачкуват. Истината е че това не са го направили те а ГЕРБ, да бе. Лошото е че сега се стовари всичко накуп, резултата е че Герб падат от власт и идват отново Сергейчо и Доган. Тогава ще питам тия дето стачкуват що мълчаха преди. Ще ги питам тия дето стачкуват евросъюза като спре отново еврофондовите какъв ще го хапнат тогава. Стачкувайте, сега поне има какво да ядете ама и това ще го няма като дойде Сергейчо на бял кон. Когато години наред замазваха очите на хората всеки беше доволен, когато лъсна истината на никой не му хареса. Ама българина нали е "умен" народ си го изкарва винаги на тоя който е на власт, без да се запита дали тоя път наистина е така, айде чао, стачкувайте, Господ да пази България от корумпирани синдикати и Гейчо да не се връща на власт, ама Господ отдавна не е българин. Сами сме си виновни.

2011.11.30 | 10:12

1
Ивчо, ясно е, че говориш глупости, умишлено ли го правиш за да ни развеселяваш ? Нямало да има еврофондове... щото сега, като ги има та сме ги усетили ! Нямало да има какво да ядем ! Ти луд ли си ? Ние СЕГА няма какво да ядем ! Тоя три годишен рев от лошите предишни вече сериозно ни писна, защото първо: казваха ''тия са лоши, изберете нас да ОПРАВИМ нещата!'', а не ''изберете ни да ви закопаем с глупави стъпки, с които да убием икономиката и после да ревем от лошото наследство'' ! Второ: Не Станишев и Доган рекетират и убиват дребния и среден бизнес в момента, за сметка на няколко олигарха, а мутрата и неговата групировка ! И тройната ламя имаше обръчи от фирми, но не унищожи никой дребосък, за да остане на пазара ''нашия човек'' ! Не се опитвай да ни плашиш, страха изобщо не е фактор, когато си на ръба на оцеляването ! Нека всички се вдигнем на стачка, протест, бунт... и да ги изгоним ! Най-бедни сме, а не възставаме ! Събуди се народе и се освободи от мутренското робство !
бутафорко

2011.11.30 | 10:12

2
Америка е велика защото там никога не е имало ПЕС И Гей за председател.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини