Станишев призова съмишлениците на БСП да се включат в протестите на синдикатите

  • 27 ноември 2011 18:52

  • 942
  • 3
Станишев призова съмишлениците на БСП да се включат в протестите на синдикатите
©

Призовавам нашите членове и симпатизанти да се включват във всеки демократичен протест, защото това правителство не разбира от аргументи, а от сила и натиск. Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на при завръщането си от Брюксел, където бе избран за председател на Партията на европейските социалисти /ПЕС/.

Стачката на БДЖ, предстоящият митинг на синдикатите, негодуването на хората от шоковото вдигане на пенсионната възраст - всичко това е предизвикано от правителството заради отказа от диалог, смята лидерът на социалистите. Преди изборите се водеха преговори с БДЖ и с работниците, а след като минаха изборите и консултациите спряха, а сега рязко се вдига възрастта за пенсиониране, без дори да има обсъждане в Тристранния съвет, коментира Станишев. Той добави, че юристите на БСП виждат основания за сезиране на Конституционния съд относно вдигането на възрастта за пенсиониране в рамките на бюджетния закон.

Ще имаме принципно отношение към това, което прави правителството на ГЕРБ, коментира още Станишев. Когато става дума за българския интерес - например по отношение на Шенген ще настоявам България да бъде справедливо оценявана - след като сме изпълнили техническите критерии не виждам причина нашето членство да бъде отлагано или да ни се предлага половинчато членство, посочи той.

Когато обаче има проблеми, няма да ги спестяваме на правителството, каза още лидерът на БСП. Той добави, че начинът, по който са били проведени президентските и местните избори, е далеч под европейските демократични стандарти.

Последвайте канала на

БТА
942 3

Коментари 3

Добави коментар
Милев

2011.11.28 | 08:36

1
Съгласен съм със Сергей Станишев че трябва да се подкрепят синдикатите в стачката на БДЖ и пенсионната реформа!Трябва да се действа разумно и демократично!

2011.11.28 | 08:36

3
Става ясно защо синдикатите почнаха една абсурдна стачка и кой стои зад гърба им! Отдавна БДЖ е във фалит,само Кремикавци им дължи милиарди и никога няма да си ги получат!Има десетки губещи линии и навсякъде по света щяха да бъдат закрити - само тука не,защо?А и вече всяко семейство има поне по 1 кола, а автобусните линии са повече от всякога - нима синдикатите не знаят това?
123

2011.11.28 | 08:36

2
Гледа да хване вълната на недоволство, за да лапа на наш гръб отново.Както казва бай Ганьо" всички са маскари".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини