Председателят на правната комисия: Ветото на президента произведе сериозен ефект

  • 20 май 2016 08:14

  • 3828
  • 0
Председателят на правната комисия: Ветото на президента произведе сериозен ефект
©

"Възприема се една позиция, без да се познават конкретните действия. Ветото на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното произведе много сериозен ефект. Всички парламентарни групи се съобразихме с него. То беше подкрепено от правна комисия, но не и от пленарната зала. В крайна сметка сега имаме много по-добри текствове, които гарантират равното действие.

Това заяви в ефира на БНТ Данаил Кирилов, председател на правната комисия и депутат от ГЕРБ.

"Границата за българите в чужбина е изцяло съобразена спрямо броя на българите в различните държави. Погледнато реално обаче в Турция има ограничения. Там секциите биха се намалили с около 100. Няма друга държава, в която имаме повече от 35 секции. Не искам да коментирам политическите каузи на колеги от други парламентарни групи относно гласуването в Турция", добави  още той.

"В последно време срещам все повече колеги, които говорят от името на Конституционния съд. Разберете, ние сме просто депутати, да, всеки има различни мения...Инициатива като референдума на Слави Трифонов, трябваше да бъде уважена. Затова и подкрепихме всичките шест въпроса. Ако някой има съмнения - затова е КС, има решения", каза Кирилов.

 

 


 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини