Волен Сидеров поиска връщане на смъртното наказание

  • 25 ноември 2011 09:27

  • 1003
  • 2
Волен Сидеров поиска връщане на смъртното наказание
© Булфото

Да бъде възстановено смъртното наказание в изключително тежки случаи, които представляват злодеяния, предлага в законопроект за промени в Наказателния кодекс лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. 98 депутати гласуваха "против", 9 - "за", и 22-ма се въздържаха.

В мотивите си Сидеров пише, че правното понятие "злодеяние" е известно в правните доктрини на някои страни, които допускат и позволяват в изключително тежки случаи с особено висока степен на обществена опасност, да бъде налагано като крайна мярка смъртно наказание. С възстановяването на смъртното наказание ще бъде постигнат безспорно стабилизиращ обществен ефект, посочва вносителят.

Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  от "Атака" отбеляза, че в голяма част от страните по света смъртното наказание се изпълнява. Според Александър Радославов от левицата мярката е твърде крайна и не трябва да се въвежда.

Последвайте канала на

БТА
1003 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ATAKA BATAKA

2013.03.19 | 22:33

2
TOZ DREBOSIK HEPTEN ISTIRVAL KOZITE , NE ZNAE VE4E KAKVO GOVORI TRABVA DA OTIDE NA PSIHIATIR SKORO VREME S UVAJENIE SIDENKA
uno

2012.02.24 | 19:49

1
Подкрепям !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини