Плевнелиев: Реформите в БДЖ и в пенсионната система са необходими

  • 24 ноември 2011 14:02

  • 1073
  • 2
Плевнелиев: Реформите в БДЖ и в пенсионната система са необходими
© Булфото

Новоизбраният президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното подкрепя реформите в БДЖ и в пенсионната система. Според него тяхната модернизация няма алтернатива.

„Модерна България означава реформи в БДЖ, а не фалит. Пенсионната система през 2000 г. вероятно е била замислена добре, но през 2011 г. имаме огромен дефицит от над 4.5 млрд. лв. За да се финансират пенсиите, тези пари идват от други пера в републиканския бюджет. Това не е устойчиво. Прогнозата е, че през 2016 г. дефицитът ще се умножи още повече. Ако стигнем до момент, когато държавата ще реже от всичко, за да плаща пенсии - нямаме да имаме икономическа активност като предпоставка, за да може икономиката да произвежда доходи, осигуровки и пенсии", коментира във Варна новоизбраният президент, предаде Дарик.

Плевнелиев ще се консултира с юристи как може да стане отзоваването на дипломатите с принадлежност към Държавна сигурност, след като Конституционният съд отмени лустрационните текстове в Закона за дипломатическата служба. „Ще обсъдим как да направим така, че да се съобразим с решението на съда, но и да бъде изпълнена политическата воля", добави още той.

Зам.-министърът на икономиката Евгени Ангелов ще напусне сегашния си пост и ще стане съветник на новоизбрания президент, разкри Плевнелиев. Рокадата е била обсъдена с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и с ресорния министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1073 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.11.24 | 22:01

2
Пухъл пухльо се опухлил! Плевелев, що не си е*еш п*тката майчина, надградителю кьопав, а?! Един спукан, употребяван капут има повече стойност и смисъл от тебе, нещастник магистрално-ревлив!

2011.11.24 | 21:57

1
Ало, ало? Плевелчо? Нали ужким щеше да се противопоставяш на Боко-тиквата? Или просто ти е кеф да гледаш как гиляди хора ще останат на улицата като им отнемат и без това мизерните си заплати? Кажи ми само какво предпочиташ да ти навра в задника - пожарогасител или пожарникарски маркуч?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини