Атанасов: Против Закона за МВР съм, защото се прехвърлят правомощия

  • 07 април 2016 12:48

  • 1277
  • 4
Атанасов: Против Закона за МВР съм, защото се прехвърлят правомощия
©

Основният аргумент да бъда против промените в Закона за МВР е прехвърлянето на правомощията от министъра на главния секретар. Тук има неразбиране по отношение на функциите на основните звена в министерството. Това каза народният представител от ПГ на РБ и член на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров, във връзка с отхвърления в ресорната комисията Законопроект за изменение и допълнение на Закона за МВР, информира "Фокус".

„Съгласно Закона за МВР, главният секретар е висшата държавна длъжност, която се занимава с организиране на оперативната работа. Неговата задача е да планира и контролира провеждането на полицейски операции, а не да се занимава с кадруване в министерството”, посочи Атанасов.

„Добре би било, след вчерашното обсъждане и гласуване във вътрешната комисия, министър-председателят, възползвайки се от чл. 82 от Правилника за дейността и организацията на Народното събрание да инициира решение на Министерски съвет за оттегляне на този законопроект. Това може да стане преди първото му гледане в пленарна зала”, посочи Атанасов. Той определи аргументите, които са били изтъкнати от народните представители неподкрепили законопроекта, по време на обсъждането му, като „изключително съществени”.

„Законопроектът беше бламиран по същество. Г-жа Бъчварова е заявила, че причините били политически”, коментира той. Атанасов потвърди, че е гласувал с „въздържал се” и е изразил своето становище още преди заседанието на комисията. „Когато заявяваш, че искаш да правиш реформа в МВР, не може основната поанта да се свежда до това, да правим реформа като намаляваме възнагражденията и социалните придобивки на полицаите. По този начин се демотивира целия състав на МВР, а после се чудим защо няма резултати”, обясни още Атанас Атанасов.

Последвайте канала на

Калина Христова
1277 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.04.09 | 13:11

4
Караянчева? Гнома пак изълзя от дупката на тоалетната и се показва по телевизиите Ти като го хвана за опашката удари ли го в земята преди да го пуснеш в тоалетната?

2016.04.09 | 13:11

3
Танасоф - не си интересен вече за никой,стана като лъжливото овчарче,сега вече и истината да кажеш,след толкова лъжи и 20 години в политиката като човек на Костов - 5 пари не струва мнението ти, пенсионирай се

2016.04.09 | 13:11

2
Танасе,маймуно грозна! От къде изпълзя пак, за да дразниш с глупостта си?
Засега Кротко

2016.04.07 | 14:34

1
МНого да се внимава десетки хиляди служители бяха увредени с различни психотропни оръжия вкл тип"търсещи джихадисти на балканите" и озверяващо озлобяващи.. за сега има знак високо внимавайте с МВР въоръжените..Явно терористите внедряващи все по опасни тежко терористични оръжия не могат да калибрират разработени срещу Османската империя препарати и програми срещу нашето население//

Добави коментар

Водещи новини