Ген. Атанасов: Не успях да спра изтичането на информация към сарайско-библиотекарските групировки (в

  • 14 януари 2016 12:25

  • 2836
  • 4
Ген. Атанасов: Не успях да спра изтичането на информация към сарайско-библиотекарските групировки (в
© Булфото

Ген. Атанас Атанасов обясни пред медиите в кулоарите на парламента защо е напуснал председателския пост в Комисията по вътрешен ред и сигурност.

Той заяви, че състоянието на сектор „Сигурност“ е незадоволително и може да доведе до заплахи за националната сигурност, предаде репортер на novini.bg. Друга причина, поради която Атанасов напуска е, че не е могъл да попречи да изтича класифицирана информация. Според него тази информация е насочена към сарайско-библиотекарските групировки и кръгове, които я използват.

Също така ген. Атанасов е недоволен и от работата на МВР в борбата му с битовата престъпност. „Ние обещахме в предизборната си програма на нашите избиратели, че във всяко село ще има полицай, но към този момент това не се случва. Цели населени места са оголени от полицейско присъствие. За сметка на това в големите градове на определени места има пренасищане с полиция. По този начин не може да бъде преодолян проблемът с битовата престъпност“, заяви той. Не се прилага конкурсното начало при израстване в кариерата, притеснен е Атанасов. В МВР се назначавали хора без нужните качества, секторът за сигурност се управлява ръчно от министър-председателя, смята бившият шеф на контраразузнаването.

Също така Атанасов смята, че СДВР ще бъде на последно място по разкриваемост на престъпления. Това са част от мотивите, които довели до напускането на ген. Атанасов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2836 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.01.16 | 22:55

4
kato ne si uspql vryshai si zaplatite

2016.01.16 | 22:54

3
Един честен човек

2016.01.16 | 22:54

1
Тази нагла, настъпена жаба-Атанас да си е.е п.утката мачина!

2016.01.16 | 22:54

2
То е хубаво това, дето го казваш,ама пиши грамотно бе тъпак!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини