Антимафиоти удариха торент - пирати

  • 23 ноември 2011 15:09

  • 2414
  • 2
Антимафиоти удариха торент - пирати
©

Антимафиоти пресякоха незаконно разпространение и използване на авторски произведения в столицата.

Без съгласието на правоносителите чрез торент тракер е бил осигуряван достъпът на потребителите до огромен брой защитени обекти на авторското право, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Антимафиоти от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП проведоха операция за предотвратяване на незаконното използване на авторски произведения - музика, филми, софтуер и други, без съгласието на правоносителите чрез поредния български торент тракер. Успешната реализация е резултат от проактивните действия на спецполицаите и тясното сътрудничество с Българската асоциация на музикалните продуценти /БАМП/.

В хода на спецакцията е локализиран частен адрес в столицата, откъдето е иззета компютърната система, поддържаща торент тракера. Чрез нея и хард диск, на който се е намирал сайтът и резервни негови копия, потребителите на интернет имали възможност незаконно да ползват огромен брой защитени обекти на авторското право. По този начин в продължение на около три години е бил осигуряван неограничен достъп до касови филмови продукции – съвместни и изцяло родни. Същевременно са нанесени огромни щети на възстановяващата се филмова индустрия и българските творци.

Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към Министерството на културата на Република България за ограничаване на интелектуалното пиратство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2414 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.03 | 16:41

2
торентите - едно от малкото хубави неща в тая скапана държава и те искат да ни го отнемат
Българин

2014.02.03 | 16:41

1
Страшни, герои!!! Добре, че са анти-торентфиотите та да живеем по-добре в тая държава! Ние щото всичко друго оправихме и остана само да пречим на престъпниците, които гледат фими и слушат музика, незаконно. След тази статия вече се чувствам по-сигурен като гражданин на България... Нема пари, нема законност, нема ред, нема справедливост, родилки умират, мафията се шири и данъците ни отиват за такива ГЛУПОСТИ!!! Срамота!

Добави коментар

Водещи новини