Константин Пенчев: Да помогнем на отец Иван да върши богоугодното си дело

  • 23 ноември 2011 07:53

  • 1928
  • 2
Константин Пенчев: Да помогнем на отец Иван да върши богоугодното си дело
©

Заповедта за събаряне на опасното крило в приюта на отец Иван в Нови хан не е отменена. Причината за заповедта е, че обектът няма разрешение за строеж.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ директорът на ДНСК Милка Гечева.

Неверни са твърденията, че ДНСК започва принудително събаряне през зимата, ние изпълняваме задълженията си да изпратим покана за доброволно изпълнение, допълни тя.

Националният омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет заяви, че е доволен от вчерашната среща в МРРБ по въпроса. "Отец Иван от повече от 20 г. върши своето богоугодно дело, но го върши на ръба на закона, никога не е получавал помощ от институциите. За всички беше ясно, че това крило е незаконно, няма как да бъде узаконено по действащия закон. Отец Иван каза, че сам ще разглоби строежа, за да използва материалите за други строежи. Институциите обещаха, че новият строеж да бъде узаконен и въпросът да бъде решен трайно, за да има хората най-накрая къде да живеят и да не създаваме изкуствено бедстващи хора. Решението беше с помощта на институциите и на бизнеса да бъдат построени еднофамилни къщи в Побит камък и тези хора най-после да бъдат трайно и законно настанени", заяви омбудсманът и обеща да бъде гарант това да се случи.

Отец Иван каза, че няма неясни моменти от вчерашната среща в МРРБ. "Имаше доста дебати и накрая се взе решение по мое предложение да бъдат построени еднофамилните къщи в Побит камък, където децата да бъдат трайно настанени. Аз поех ангажимента сам да разглобя сегашното незаконно крило на приюта. Много хора обещаха да помагат, надявам се да не се излъгали и заедно да работим за това дело", допълни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1928 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
истината

2013.12.09 | 10:09

2
истината е че това крило на приюта може много лесно да бъде узаконено. а според мен ТРЯБВА да бъде узаконено и държавата да помага, а не да съсипва.

2011.11.26 | 17:31

1
Тази отсрочка има ли я в писмен вид или е казана само на масата? Защото в първите дни на дек. изтича 14 дневното предизвестие за доброволно премахване на строежа и ако не се изпълни по ЗУТ трябва ДНСК да започне разрушаването! Дори и да има отсрочка, тя не е писмена и от тук отец Иван е уязвим защото на държава се не вярва! Както и ако ДНСК не започне да разрушава отново е закононарушение. Виждате,че много некачествените закони винги водят до много безаконие.Държавата се компроментира и в двата случая.Държавата няма полезен ход по отношение на законността! Затова по-лесното е - променете ЗУТ за да има повече законност и за да не се компроментира държавата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини