Омбудсманът: Не събаряйте дома за сираци на отец Иван

  • 21 ноември 2011 19:21

  • 4833
  • 22
Омбудсманът: Не събаряйте дома за сираци на отец Иван
©

Омбудсманът призова за спиране на процедурата по събаряне на сградите в дома за сираци на отец Иван в село Нови хан до изтичането на зимния сезон.

Представители на църковното настоятелство при храма "Света Троица" в с. Нови хан, където се помещава домът за сираци "Свети Николай", са запознали омбудсмана с получените от тях покани за доброволно изпълнение на две заповеди за премахване на незаконни строежи - "двуетажна обслужваща сграда (ново крило)" и "масивна сграда в груб строеж", които се намират в двора на църквата, информира БНР.

Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет е изпратил писмо до началника на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева, с което предлага да бъде разгледан вариантът за временно спиране на процедурата по премахването на сградите в двора на храма "Света Троица" до края на зимата или до осигуряването на подходящи
жилища за бездомните.

Досега държавните и общинските власти, ангажирани със защитата на уязвимите групи, не са осигурили адекватна алтернатива за настаняването на хората, приютени в дома "Свети Николай".

Последвайте канала на

Десислава Станева
4833 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
penis za gerb

2013.12.11 | 10:43

22
Атеист съм,защото знам,че християнството исляма и све религии са измислица и знам,че не е нужно да си християнин,за да си добър човек.Или си,или не си! Тоя човечец-попа е свят по всичките му канони,той помага на нуждаещите се,добър истински човек.Той е единият от двамата попове,които признавам за "божи" хора-другия от съборетина вдигна страхотен манастир. Ако на тоя човечец,който с личен пример показва какви трябва да бъдем всички ние, му бутнат пристройките за сираци и пострадали жени,то ако има Господ,нека прати огромен астероид към тая ши*ана планета и я разбие на молекули и нека падне върху България и парламента първо и там да са и тия от строителното.И да не се бави нито секунда ако може! Ако това се случи и астероид не се приближава,аз казвам,че ако сме народ трябва да избием всички костюмарки ,политици и целия им антураж!
Конь

2013.12.11 | 10:42

21
Един ден, сооофиянци сами ще издигнат паметник на Тодор Живков в центара на столицата! Май ще излезе, че е бил единствения държавник, който е мислил, за народа си ! Да ви пикам, на демокрацияата !
Флора

2013.08.27 | 11:13

20
Къде да отидат тези деца????? Защо не събарят незаконните имоти на мутрите, ами са се захванали с тях?Вие мислите ли с тези глави бе хора ???!! Това на нищо не прилича!
Дано

2013.08.27 | 11:13

19
Дано се откажат. Ако това се случи ще поругаят нас като общество и този свят ЧОВЕК. А и едва ли имат право да влизат в имот на църквата без разрешение от Синода. Дано човеколюбивия ни Спасител спре това безумие.
potrevbitel

2013.08.27 | 11:13

18
Защо не съборят на мутрите и на мангалите жилищата .А са се захванали с едно свято дело -дом за сираци.Всичко се връщана този свят на кой по-рано на кой по-късно.Или трябва да заблудят хората ,така нареченото,,простолюдие"Ето виждате ли събарят се незаконните построхки .Хвърляне на прах в очите .
Бейл

2013.08.27 | 11:12

17
ЮЛЕН може да го узаконите, а тази толкова важна сграда - не!? Мрете в калта, боклуци алчни. Тоя отгоре гледа и ще ви съди, когато му дойде времето!
СМЪРТ ЗА ПАРЛАМЕНТА!

2013.08.27 | 11:11

16
Това което наблюдаваме днес си е чист геноцид над Българския народ!Тази държава се управлява от алчни хора..
fewfwef

2013.08.27 | 11:11

15
Ако си някой богаташ и си платиш няма да ти я пипнат ,ама иначе ще бутат дома на децата... Безбожници,как спите бе,как ?!
Таньо

2013.08.27 | 11:11

14
Държавата реши да се зъби пак на най-ощетените от живота и обществото хора.....били постройките незаконни.... А ХОТЕЛИТЕ НА МУТРИТЕ И ЦИГАНСКИТЕ ГЕТА ЗАКОННИ ЛИ СА... УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ !!!!!!!!
Кирил Алексиев

2013.08.27 | 11:11

13
И във война хората са били по-човечни. Вместо да му издигнат паметник на отец Иван ... те щели да събарят. Как не ви е срам ??????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини