Журналист: Обяснението на премиера за спирането на АМ „Хемус” е напълно логично

  • 16 февруари 2016 08:05

  • 2027
  • 2
Журналист: Обяснението на  премиера за спирането на АМ „Хемус” е напълно логично
©

Обяснението на  премиера за спирането на АМ „Хемус” е напълно логично.  Тази постъпка е предимно политическа и е свързана с искането за публикуването на доклада за КТБ, както и за искането на Юнкер за разделянето на България и Румъния. Това заяви главният редактор на „Клуб Z” Светлана Джамджиева в сутрешния блок на БНТ.

Според социологът Кънчо Стойчев е трябвало бъде дадена цена на обществото, за да е наясно то какво се прави и колко струва това. По думите му на мястото на Хемус може да се направи скоростен път, който да се заобиколи Велико Търново.

„Ако процедурата е прозрачна , защото у нас има една имитация на прозрачност, и тя издържи на проверката и  има една нормална цена, аз нямам нищо против да я строи Пеевски или Златев”, каза Стойчев.

„Бизнес средата се влошава заради административния произвол. Това личи от данък „Уикенд”. Той слага огромна административна тежест върху фирмите. Не е минало много време след началото на това управлението, изминало е една година и вече трябва да има някакви резултати”, коментира още социологът.  По думите му след като сме задушили контрабандата, редно е да се запитаме защо получаваме такива оценки от нашите външни партньори.

Според Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, председател на Института за дясна политика,   това е правилен политически ход,  и ако има още такива-  ще ни сложат на пистата, на която е Румъния.  

„Освен икономиката, също така трябва и стабилност. НС е изключително шарено и за да се направи една реформа е много трудно. Това е един обективен проблем. Другият проблем е и нарастващият натиск от Сирия. Ако ни залее бежанска вълна, няма да има значение какви икономически условия ще създадем”, каза още той и добави, че бизнесът крепи държавата и той трябва да бъде максимално улесняван, а не максимално затрудняван с данък „Уикенд”.

Последвайте канала на

Калина Христова
2027 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.16 | 17:02

2
Много добре са знаели кои фирми участват търговете не стават от днес за утре сега ще чакаме фирмите на Рапон-Бей да се уредят!

2016.02.16 | 12:47

1
И мадератора е на същата хранилка ,яде на Боко от ръчичката !

Добави коментар

Водещи новини