Проф. Константинов: Действията на Турция издават паника (видео)

  • 15 февруари 2016 08:00

  • 3494
  • 4
Проф. Константинов: Действията на Турция издават паника (видео)
©

Пеевски и Доган действат заедно в последните години, затова не е изненадващо, че в Турция ги водят като тандем. Това каза в сутрешния блок на БНТ политическият анализатор проф. Михаил Константинов по повод информацията за наложена забрана на почетния лидер на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и на депутата от същата партия Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на да влизат в Турция. Турците шикалкавят, добави проф. Константинов по повод липсата на официално потвърждение на информацията.

По думите му, трябва да има реципрочни мерки от българска страна спрямо турския посланик. Той ходи и буни хората. Най-малкото трябва да му връчена протестна нота. Аз лично бих го върнал в Турция, заяви политическият анализатор.

В момента в южната ни съседка се развиват доста сериозни процеси и тя се превръща в грубо диктаторска държава. Войната с кюрдите пък не върви към добър изход за Турция. Всичко това води до непредсказуеми действия от тяхна страна. Това са действия на хора, изпаднали в паника. С тези си действия Ердоган ще ускори собственото си падане от власт. Отношенията му с България все още не са влошени, но ако продължава в същия дух, и това ще стане, коментира проф. Михаил Константинов.

Отношенията на ръководството на ДПС с Турция отдавна не са добри. При отстраняването на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в поне на думи ръководството на ДПС зае национално отговорна позиция. Надявам се Движението да продължи проевропейската си либерална политика, каза още политическият анализатор.

Социологът Юлий Павлов посочи, че наложената забрана на Доган и Пеевски е поредният емоционален и алогичен ход на Ердоган. Плановете му за доминация на Балканския полуостров като че ли се провалят. Той е в лоши отношения с всички съседни на Турция държави, освен с България. Има доста нелогични действия от страна на Ердоган. В момента ситуацията наистина е много объркана, каза Павлов.

Според него шансовете на новата партия на Местан да оцелее не са големи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3494 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иво

2016.02.17 | 03:29

4
Паника ли, не мога да разбера как ЕС дава на Гърция стотици милиарди, а на Турция за справянето с бежанската криза само 3 милиарда. Паника наистина има и тя е свързана с бежанския наплив, който до сега е контролиран от Турция. Не ми се мисли какво ще стане ако турския диктатор реши, че му е писнало с проблемния ЕС и остави всички бежанци да завземат Европа.
Дисциплинатор

2016.02.17 | 03:29

3
#1 Иво - Турция и Саудитска Арабия са главните виновници за "гражданската" война в Сирия.
РЕАЛИСТ

2016.02.17 | 03:29

2
ДЕМОКРАТИЧНИТЕ И БОГАТИТЕ НА ЕВРОСЪЮЗА ЗАПАДНИ СТРАНИ ЗАЩО НЕ ПРИЕМАТ КАКТО ТУРЦИЯ ПРИЕМА БЕЖАНЦИ И МИГРАНТИ , А ИСКАТ ДА ДАВАТ АКЪЛ НА ТУРЦИЯ ПО ПРОБЛЕМА С БЕЖАНЦИТЕ,ВСЯКО НЕЩО КАКТО СИ ИМА НАЧАЛО ТАКА ИМА И КРАЙ,ТУРЦИЯ ДО КОГА И ДО КОЛКО МИЛИОНА БЕЖАНЦИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРИЕМА,БЕЗ СЪВЕСТ,БЕЗЧОВЕЧНОСТ ,ЧУЖДИ ЗА ИЗПАДНАЛИТЕ В БЕДА ,ТАКИВА СА ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАЦИИ ,НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОБВИНЯВА ТУРЦИЯ АКО СПРЕ ДА ПРИЕМА НОВИ БЕЖАНЦИ И ГИ ПРАЩА ПО ЗАПАДНИТЕ УЖ ЦИВИЛИЗОВАНИ ПО ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ ЗАПАДНИ ЕВРОДЪРЖАВИ
Иво

2016.02.15 | 13:47

1
#2 Дисциплинатор - и някъде там САЩ са виновни за случващото се. Развалят мира в държави, които не могат да се управляват без диктатура и какво получават, една слаба и разединена Европа, която не може да се справи с наболелия въпрос за бежанците. #3 Реалист - напълно съм съгласен с теб.

Добави коментар

Водещи новини