Сергей Станишев: ГЕРБ ни предлага мизерия и фалити

  • 16 ноември 2011 12:18

  • 3785
  • 30
Сергей Станишев: ГЕРБ ни предлага мизерия и фалити
©

Истинският герберски бюджет прогнозира и предвижда трудно оцеляване на икономиката която ще пълзи с фалити и мизерия за хората. Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по време на дебатите на първо четене на бюджета за следващата година.

Предлага се затриване на социалния характер на държавата, защото отново пестите на гърба на българите и покровителствате сивия сектор. Въпреки това осигурявате разкоши за личните си приоритети - грабеж от управлението на европейските пари. Това е бюджетът който предлагате – но ние ще гласуваме против, категоричен е Станшиев.

Тази година планирахте 2 млрд чужди инвестиции, но в добрия случай ще имате 500 млн. – четири пъти по-малко от планираните. Предвиждате близо 4,5 млрд. лв. от Европейския съюз – как ще ги постигнете, Това е пълен блъф, категоричен е Станишев. Към 21 октомври от планираните приходи сте усвоили 53%. Тази година обаче планираните средства са много по-ниски. В резултат от вашите ускорявания България падна от 14-о място през 2009 година на 26 – о място преди Румъния, посочи лидерът на БСП.

Залагате на износа – при нова рецесия в ЕС няма как България да се измъкне от кризата чрез износ. Окончателно се разби мита че ГЕРБ е реформаторско правителство. Хаосът и импровизацията не са реформи, продължи с критиките Станишев. Аз не познавам друга административна реформа, в която се говори за съкращения и изведнъж администрацията излиза по-скъпа на хората. 2012 година планираните разходи са по-високи. От догодина с една година се вдига възрадстта за пенсиониране – пак импровизация но за сметка на хората, посочи лидерът на БСП.

В здравеопазването говорихте как диагностично свързаните групи ще се въвеждат – в крайна сметка това става ли реалност от първи янури или не, попита Станишев. Той нарече безумна идеята за сливане на спешната помощ с областните болници , които са търговски дружества. „Спешната помощ ще пита – имаш ли осигуровка? Нямаш? Умирай“, заключи Станишев

Последвайте канала на

Novini.bg
3785 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Angry

2013.06.12 | 08:00

30
Причаната по времето на гей сергей да имаше малко по добро финансово състояние е че през 2007 влезнахме в европейския съюз и хиляди хора хукнаха в западна европа и заваляха евро от тях за роднините им(В прочем тва е едно от основните вливания на средства в б-я след туризма) и се отвориха редица нови евро фондове(коит серГЕЙ и неговата тайфа източваха).Както и в последните месеци от управлението на гей сергей дигна пенсиите за да направи мръсно на следващите и да има пречина да води манипулативни изказвания, допринасят за илюзията сред пенсионерите и простоватите българи че паша серГЕЙ е допринесъл за това състояние. При днещната политическа сцена герб са единствените които са достойни. Ако гей сергей пак дойде на власт пак ще се коалира с мангасарите ДПС и пак ще направи някъв подобен на този апашески закон с заменките на земите, както и консултанта Ахмед доган който е "хидро инженер" ще се окаже и ядрен физик и ще получи поредния хронорар за АЕЦ Белене, и газопровода. Тогава всички плиткоумни и комуняги ще осетат истинския смисъл на думите "мизерия и фалити".
Нина

2011.12.26 | 16:20

10
Осъзнаваш, че говориш глупости нали ? Изобщо нямам намерение да казвам нищо добро за тройната ламя и най-малко за Серьожа, но даже и те не бяха толкова зле, като мутренската групировка ! Малко факти: Едно от първите престъпления на ГРОБ беше изискването за ДДС-регистрация за продажба на цигари и огромно увеличение на ценитре им , с което процъфтя контрабандата, а всички знаем кого обслужва тя (контрабандата) ! Имаш ли представа с колко много пари се ощетява бюджета по този начин ? И да имаш и да нямаш на бате Боко му влиза в джобчето и си се кефи ! Имаш ли представа колко парички дават под масата (за протекция) монополистите, които ни дерат до кокал всеки месец ? Ако на Боко-велики му пукаше за глупавия народ, нямаше да допуска с мизерните си доходи да храним икономиките на Чехия, Австрия и Германия ! Погледни си фактурата за ток и виж колко такси ''достъп до електромер'' (който е на улицата), ''пренос на мрежа'', ''зелена, червена и бенбена енергия'' плащаш ! Виж как се изгавриха със земеделските производители и животновъдите миналата седмица, след което великия умник ни посъветва да пасем овце и тогава говори колко лош е бил Станишев ! Никога досега министър не се е отказвал от подписа си и не е заплашвал със сатър ! Никой преди това правителство не лиши пенсионерите от коледна пенсия, която храни не само тях, а и децата им поне на коледа и нова година ! Не ми обяснявай колко лоши са били предишните, защото от тия сега по-лоши не е имало ! И никой не им е виновен ! Не и след две години и половина еднолично управление !
12312

2011.12.27 | 02:36

29
хахах абе какъв е тоя бардак ве тоя с тия приказки каво иска да каже че нали преди сегашната власт беше пак тоя клоун хахаха положението беше въщото оле мале така ако се печелят избори с плюене на сегашното и празни приказки за бъдещето .По време на коя власт запорираха европарите ??????????? хм май никой не си спомня .Тоя Станишев досега една хубава приказка не е казал пълен глупак какво изобщо прави в политиката да ходи да се пощи с маймуните в някой джунгла СЕЛЯНИН ПРОСТ !!!!!!
fi

2011.12.26 | 19:04

28
Не го е срам този подмолен руснак . До ден днешен го помня как в Народното събрание , когато беше на власт отговаряше на въпроси на опозицията , свързани с мерките , които България ще предприеме за да не ни удари кризата с пълна сила . Станишев казваше , че няма нужда от някъкви по-специални мерки , че България си била много добре , че нас кризата няма да ни засегне . Точно заради него сме в това положение , защото ако беше взел превантивни мерки , както много други държави направиха , нямаше да има нужда от такива икономии в момента . Тук се получава ситуацията " крадеца вика - дръжте крадеца ". Не го е срам !
Калоян

2011.12.26 | 19:03

27
Над 15 години крадоха и хората мизерстваха, БСП лъжеха народа и сега, като всичко излезе наяве от техните пумии, обвиняват ГЕРБ. Не, че съм привърженик на която и да е партия, ама тези са безочливи. Но, нали знаете, крадецът вика: "Дръжте крадеца"...
БГ Патриот

2011.12.26 | 19:02

26
Абе да не би ГЕРБ да са по добри сега държавата ни е толкова зле че хората започнаха дори да се самоубиват от тая ситуация на мизерия и напрежение.БСП може да са крали и яли но е имало и за нас докато при ГЕРБ има само безчинство,безхаберие и мизерия!
B.Og

2011.12.26 | 19:02

25
Не мисля, че ГЕРБ са "добри", не мисля и че са много "лоши". САМО ДЕТО - за "социалистите"/комуняги, е ДОКАЗАНО, че са престъпници КАТАСТРОФАЛНИ за България. Досега - колкото правителства имаше на БСП/БКП, все нещата ставаха по-зле и по-зле... ГЕРБ, поне засега, не лиже гъзовете на ДПС (които по дефиниция са анти-българи); не са се опитали и да експлоатират някой "цар". Определено нещата скърцат, не вървят добре, но ПОНЕ вървят. На Боко може да му се смеем, че реже ленти, но той поне върши МИНИМУМА дейности, които се очакват от едно правителство - изграждане и поддържане на инфраструктура. А това, че държавата става полицейска (без престъпността да намалява), че здравеопазването куца, образованието се затрива - не е дело на ГЕРБ. Полицаи и военни заедно съставляват 10% от населението - това не става за 2 или 3 години. Образование се гради ДЕСЕТИЛЕТИЯ - също толкова отнема за да се съсипе. Здравеопазването винаги е било въпрос на МНОГО кинти. Интересът да НЯМА здравеопазване е прекалено голям и дори много стабилни и богати държави не успяват да наложат и организират истински функционираща (за всички) система. Така че, май ни остава само да дерзаем и да стискаме палци да се ПОЯВИ нова политическа сила, която да е дори по-добра от ГЕРБ - само дето на мен не ми се вярва.
SS

2011.12.26 | 16:26

14
EI zaradi takiva oligofreni kato tebe darjavata ni e na tova dereje kakvo e imalo za nas po vremeto na BSP??po 20lv za koleda i po 2 kiseli mleka za nova godina li??pff sled 10 godini elektorata na BSP 6e umre i ve4e nqma da q ima taq partiq dano dojiveem do togava!
bati Vesko

2011.12.26 | 19:02

24
6to ne si e..6 p....ta maina?? o4ilata gargo??? mnogo marmalad qde6 sega,a??? pla4e6 za raztrel!!!
Nazi

2011.12.26 | 19:02

23
Тея комуняги са много долни ! Какво искат ? В момента една от най-стабилните икономики в Европа е тази на БГ :) Изпяха си песента и то много фалшиво и заради тях сега сме на това дередже и още са гладни е мамито им мръссссно о.О
Аз

2011.12.26 | 19:00

19
Къде у нас видя работеща икономика , че и стабилна ? Аз мразя БСП , но в случая са прави ! ГЕРБ не работи за хората , а за олигарсите и мафиотските кръгове около сикаджйиската мутра бойко ! Бюджета е поредното доказателство за това ,а също и че управляващите ни са некадърници и експериментатори !
Гого

2011.12.26 | 16:23

11
Каква икономика бе човек ако имахме такава нямаше да има толкова безработни ние сме по зле от фалиралите Гърци. Нито доходите се вдигат нито пенсиите защото във държавата няма пари защото нищо не се произвежда върти се само една търговия и Герб въобще си нямат на идея как да се вдигне икономиката. Само се бият министрите че имат дипломи от престижни университети а на практика нищо не показват единствено увеличават данъците и цените нищо хубаво не съм видял откакто са Герб на власт само една магистрала . Другите страни мислят как да живеят на луната а ние се бием още за парче хляб!
в ход

2011.12.26 | 19:02

22
Абе вие мръсни антикомунисти,стига сте плюли по БСП. Вие сляпи ли сте=не виждате ли че хората си отиват от бедност-безпаричие,глад,мизерия,умира народа,изчезва държавата ни,а вие хвалите ли,хвалите ГЕРБ. Запомнете- така както си отидоха СДС, НДСВ,Тройната коалиция, така ще си отиде и ГЕРБ.Така че по-спокойно се дръжте. Народа иска хляб,здраве,учение, а не стадиони,маги- страли,каквито в България съвсем не липсват. Богатите в Б-ия живеят в разкош не защото са спечелили богатството по честен път, а народа ни става все по-беден. Това ли ви харесва. СИТИЯТ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА. ДОЛУ ПРЕДАТЕЛИТЕ И ИЗЕДНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !
real

2011.12.26 | 19:02

21
do 88: ти в кой свят живееш бе майно. Какви са тези глупости, като твърдиш че БСП дало по 20 лв.и някое кисело мляко. Ти си пълен манипулатор. БСП увеличиха пенсиите почти двойно,дадоха по 150 лв.на всеки пенсионер - това е равно на полови прасе. Хората тогава бяха доволни,макар че имаше и такива като теб на които и това не им харесваше.ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА.
bg umira be hara

2011.12.26 | 19:01

20
viye v koya balgariya jiveete be hora ne vijdateli kakvo stava glad i mizeriya oshte 2000 dushi na ulicata ot BDJ kakvo samo komentirate nima viye gerbarite ste mnogo dovolni tova ce vijdame kak vseki 2ri byaga i ce kak mladide ni momiceta se prinujdavat da legyat sas mrasni gadni cujdenci samo za 10 leva nishto ne e stanalo i nishto nyama da stane ot tazi NACIYA SAJELYAVAM ZA PREKRASNATA NI PRIRODA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини