Ако реформите не се случват, РБ може да напусне управляващата коалиция, намекна Зеленогорски

  • 13 януари 2016 17:57

  • 1821
  • 6
Ако реформите не се случват, РБ може да напусне управляващата коалиция, намекна Зеленогорски
©

Ако след шест месеца нещата, които предлагаме в анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ не започнат да се случват, лично аз ще предложа да преценим ситуацията и да решим дали да останем в управляващата коалиция или не. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

До този момент 13 народни представители са подписали декларацията, която ще е основа за преговори с ГЕРБ. Надяваме се в рамките на утрешния ден да се присъединят и други депутати. Ако не подпишат, за мен би било изненадващо защо се правят тези предложения. По-добре би било да имаме единна логика за десетината приоритети, които за нас са изключително важни, като например антикорупционното законодателство и съдебната реформа, посочи

По думите му, промените в Конституцията отварят път за реформа. В следващите три месеца трябва да бъдат направени промени в Закона за съдебната власт. Следва се един логичен път. Ако сега не се направи съдебна реформа, не се знае след колко години ще имаме подобен шанс. България има нужда от сигурност, от стабилност. Не искам да падаме в една спирала на нестабилност в толкова тежък момент в геополитически план, заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок.

Той каза, че Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и остава съпредседател на парламентарната група на РБ. Зеленогорски уточни, че за да бъде отзован зам.-председател на парламентарната група на РБ, е нужно мнозинство от 2/3, с което не разполага нито една от двете съставни части на групата - тези, които подкрепят управляващата коалиция, и ДСБ, които са в опозиция.

Мога да кажа, че Реформаторският блок е единен, тъй като с 80% мнозинство беше взето решението за оставане в управляващата коалиция. Аз настоявам групата да бъде единна и да направим всичко възможно Блокът да не се разцепва, а да се разширява. Гледал съм този филм – когато СДС разби Синята коалиция, сега ДСБ ли ще разбие Реформаторския блок? Краят на този филм е, че нито една част от автентичната десница не влиза в парламента. Ако останем като автентична десница извън парламента, не бих бил щастлив, не знам дали и избирателите биха го приели. Най-парадоксалното е, че точно тези, които изнесоха решителната битка в местните избори, сега са обвинявани, че не са си свършили работата. Не разбирам защо, след като отборът играе добре, се налага да влизаме в тази драма и да цепим Блока, каза още Найден Зеленогорски.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1821 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
нено

2016.01.18 | 13:27

6
Реформаторския блок е на блок маса в НС.Дърдорещи глупости прости хора, в скъпи дрехи гледащи надменно от висотата на глупостта си.Емигрирайте бе хора!

2016.01.18 | 13:27

5
Този Зеленогорски е голям ЛЪЖЕЦ! Сега са докопали постове с Кукуневица как мислите ще г изпуснат ли тези лакомници. Нееее маймунките мръсни ще си стоят до последно.

2016.01.15 | 13:31

4
НАПУСКАЙ БЕ МАМА ТИ СЕЛСКА ПРОСТА, НАПУСКАЙ ОЩЕ СЕГА. НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА СЕЛСКАТА ТИ МУЦУНА СКАПАНА. НАПУСКАЙ И ИДИ НА МАЙНАТА СИ

2016.01.13 | 21:17

3
vie se ysraxte pedaliiiii prodajni

2016.01.13 | 21:17

2
ZA TEZI NIKOGA POVEZE NQMA DA GLASUVAM -OKAZAXA SE PRODAJNI PSETA
Веселяка

2016.01.13 | 21:17

1
Как ще оставите кокала? Това ще е най-голямата новина в България.

Добави коментар

Водещи новини