ДПС се променя и подновява, но никой не може да я подмени, категорични са от партията (видео)

  • 13 януари 2016 09:53

  • 1224
  • 0
ДПС се променя и подновява, но никой не може да я подмени, категорични са от партията (видео)
© Булфото

Остро и категорично осъждаме всички форми на тероризъм в различни точки на света в последните месеци, включително и вчерашния терористичен акт в Истанбул. Считаме за необосновано прекрачване една политическа партия да прави еднозначна оценка на определени геополитически събития.

Това обяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно, който изчете декларация от името на движението.

ДПС е независима българска, системна, светска, демократична и евроатлантическа партия. ДПС притежава необходимия потенциал и естественото право да се променя и подновява, но никой не може да я подмени и да изправя нейните избиратели пред манипулативно поднесен избор. Със сигурност не и в ущърб на националните интереси на България, заяви той по повод отцепилите се от партията.

ДПС е първата пронатовска партия на България, припомни Казак и подчерта, че партията неотклонно ще върви по неолибералния път на развитие.
„ПГ на ДПС ще следва последвателно решенията на нейните колективни органи“, категоричен бе той.

В името на националните интереси, оценявани като първи приоритет на партията ни, ДПС приема болезнени решения. Създадена като реакция на потъпкани права, ДПС е особено чувствителна и се безпокои от тенденцията на задълбочаване на кризата на личността, се казва в декларацията.

Ние сме радетели на добросъседски отношения, ние подкрепяме стремежа за членство на ЕС, но в същото време държим за едностранно зачитане на суверенитета. Според нас досегашната работа на правителството е неефективна, посочват от ДПС.

Те нападнаха работата на РБ, които според тях налагат лъжливи реформи. Не оставиха и без нападки Атака и НФСБ, като Казак заяви: „Оставаме на твърдата си позиция, че участието във властта на крайно националистически партии уязвява евроатлантическия път на развитие на страната“.

Според ДПС в новия парламентарен сезон трябва да се наблегне на съдебната реформа; промяна на изборния кодекс; законодателство, свързано с икономическото развитие на страната; законови промени в здравеопазването.

„ПГ на ДПС заявява отново отговорната си държавническа позиция, че всяко проекторешение и предложение би следвало и нашата подкрепа, ако следва националния интерес и по-доброто европейско развитие на страната ни“, завърши Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно.

Последвайте канала на

1224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини