Доган казал на Местан: Дори и да не бъда сред живите, няма да ти позволя да направиш това, което си

  • 13 януари 2016 08:28

  • 11809
  • 8
Доган казал на Местан: Дори и да не бъда сред живите, няма да ти позволя да направиш това, което си
© Булфото

Мехмед Дикме коментира случилото се в ДПС по време на коледните и новогодишните празници.

В студиото на сутрешния блок на Нова телевизия той заяви, че се е очаквало случилото се с Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в да стане през пролетта. Той напомни, че е било ясно на всички, че отношенията между Местан и Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от не са били добри.

Декларацията на Местан не е най – важното, което е преляло чашата за неговата смяна, заяви Дикме.

Бившият земеделски министър разказа, че знае от негов приятел, близък и на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, че пожизненият лидер на Движението му е споделил, че някой иска да му отнеме партията, но той нямало да позволи това.

Истинските причини, според мен, са други, поясни Дикме и напомни: „Когато става въпрос за ДПС, става въпрос за пари, а Местан и Юнал Бахри стоят зад едни крупни строителни компании, които изпълняват поръчки в няколко общини за милиони. Икономическата сила на Местан расте. Тази година има национална конференция и този, който я ръководи определя всичко в партията и разбира се, че Доган нямаше да позволи на Местан да го направи това“.

Доган направи най – голямата си грешка с посочването на Местан за лидер на ДПС, смята Дикме. „Местан не беше изключен, той беше изгонен. В политическата ни история няма такъв прецедент – действащ лидер да бъде изгонен. Няма по-голямо унижение“, каза той.

Мехмед Дикме напомни, че е създал лично структурите на ДПС и Местан не е бил от тези хора, които е създавал структурите на Движението. Мюмюн Осман е предложил, по думите му, през 90 – те години на Местан да влезе в ДПС, но тогава той е отказал. По онова време Местан е бил в СДС и тогава е казал, че ДПС е партия на простаците. '96 – '97 година той влезе в ДПС, а никога не бил съпричастен с идеите на партията, разказа Дикме.

Основаната роля за развитието на Местан, според бившия депесар, играе освен неговата съпруга и Бахри Юмер.

„В речта на Доган самата вечер има едно много силно изречение: „Дори и да не бъда сред живите, искам да ти кажа, че няма да ти позволя да направиш това, което си замислил“, след което Местан почти стига до припадък, разказа Дикме и добави: „И въпросът е какво е замислил Местан и какво е искал да направи.

Местан няма никакво политическо бъдеще, смята още Мехмед Дикме и поясни, че той има сега няколко избора, като един от тях е да емигрира, да си замълчи и да спаси това, което притежава икономически.

Всичко в ДПС е битка за пари, каза отново той и разказа, как Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е влизал при Местан без да чука на вратата, а Местан е чакал за среща с Пеевски. „Каква е йерархията в Движението обаче не знам“, допълни още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
11809 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Гост

2016.01.14 | 16:56

8
Не е луд който яде баницата, а който му позволява да я яде. Да им приседне дано
прозрение

2016.01.14 | 16:41

7
колко мъдро го каза дикме...дпс...е равно на пари..ама на много пари.мълчиш ли..запазваш икономическите си натрупвания..проговориш ли те зануляват...ако не и по .... и той на времето мина по този сладък път...пропасува си ..и сега пей сърце

2016.01.14 | 16:40

5
жалко за държава, в която такива като Местан решават съдбата на поданниците и
Лайте тъпи влечуги,лайте !

2016.01.14 | 16:40

6
Сокола е баш главатаря в Булгаристан ! Всички се съобразяват с него ! Той държи и "сиренето и ножа " !

2016.01.14 | 16:40

4
ne vqrvam nito na Mestan ,nito na Dogan-vsizko e teatur
гошо

2016.01.14 | 16:40

3
Това не е партия, а мафиотска организация. Разбраха го и децата. Само така нареченото "правосъдие" нищо не знае.
лайте влечуги !

2016.01.14 | 16:40

2
Сокола ще стане президент !

2016.01.14 | 16:40

1
България и българските медии се напълниха с грозни турски имена

Добави коментар

Водещи новини