Хасан Азис: За ДПС избор между Москва и Анкара няма

  • 08 януари 2016 08:17

  • 1958
  • 0
Хасан Азис: За ДПС избор между Москва и Анкара няма
©

От Кърджали трябва да се даде един много важен политически знак – че кърджалийската организация стои твърдо на своите позиции. Тя е неделима и единна, независимо от събитията, които се случват през последните седмици. Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на Кърджали Хасан Азис, който е общински и временен областен лидер на ДПС в Кърджали. Днес се навършват 26 г. от създаването на кърджалийската структура на Движението за права и свободи.

Тезата ни е, че избор между Москва и Анкара няма. Това е измислена теза, върху която има опити да се изгради един нов проект, който към момента не е определен. Хората в Кърджали възприемат тази теза като несъществуваща. Отношението ни към Турция винаги е било, че трябва да развиваме добросъседски отношения. Няма как да си заравяме главите и да казваме, че и Русия не съществува. Но ДПС никога не е изправяло своите избиратели пред избор между Турция и Русия, подчерта Азис.

По думите му, няма никакви признаци на разцепление в партията. Няма хора, които да са разделени нито в идеен аспект, нито в организационен. Днес е денят на политическите знаци от Кърджали – за единство в идейно и организационно отношение, заяви Хасан Азис.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1958 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини