Разузнавач: Ахилесовата пета на Доган е слабата кадрова политика

  • 04 януари 2016 07:48

  • 6063
  • 3
Разузнавач: Ахилесовата пета на Доган е слабата кадрова политика
©

Случаващото се в ДПС е вътрешнополитически проблем. Българските интереси са застрашени стратегически от турската национална доктрина. Това каза в ефира на БТВ Горан Симеонов, председател на Асоциацията на разузнавачите от запаса.

По думите му през декември у нас са се провели поредица от стратегически мероприятия - възстановяване на влиянието на бившата турска империя в териториите, които е управлявала. "Направи се опит да се ситуира ДПС като протурска партия в България. Тази нейна позиция да се институциализира". Той даде за пример посещението на турските дипломати, което се е провалило.

"Политиката на Турция към България е последователна от години наред след Освобождението. Тя играе ментор на населението, което е тук. Приказките за мост са държане на това население като заплаха", смята експертът.

Създаването на ДПС трябва да го разглеждаме като елемент от цялостната конструкция на прехода. Тя е създадена, за да тушира определени влияния у нас. Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в е един агент за влияние. Постъпката му с турското посолство е най-показателна, обяви Симеонов.

Другата част е политиката му, която е протурска. Г-н Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от върна ДПС на изходни позиции, така както е замислена и реализираната в първоначалния си вариант. Без данни на специалните служби нямаше да бъдат взети такива крути мерки, както от Доган, така и от министър-председателя. Службите си свършиха работата, сега топката отива в съда, а държавното ръководство трябва да реагира, категоричен беше разузнавачът.

На Турция не й трябва нова партия в България - тя си има, партията на Касим Дал. Оттук нататък Местан може да се оттегли в именията си в Турция. Ахилесова пета на Доган е слабата кадрова политика. Тези процеси не могат да минат незабелязано. Приказките: "Аз съм пасивен съзерцател" излязоха неверни. Местан е агент за влияние, той не е кой знае колко подготвен. В своите действия той реагира панически. Той трябва да получи шамари от своите ръководители, защото се е провалил, прогнозира експертът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6063 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Pokerstar

2016.01.05 | 14:06

1
50 $ безплатен Pokerstars истински пари Не е необходим депозит в тази връзка: goo.gl/A4ouZu

2016.01.05 | 15:11

3
Разкарай се.
Мусолини

2016.01.05 | 15:10

2
П.С. пише се "четат", а не "четът"... Българиноооо! :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини