Румен Петков: България се нуждае от стабилност, а не от политическа криза

  • 18 декември 2015 14:25

  • 1291
  • 3
Румен Петков: България се нуждае от стабилност, а не от политическа криза
© Булфото

България се нуждае от стабилност, а не от политическа криза. Това заяви в Плевен Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в - заместник-председател на ПП АБВ.

Ние имаме сериозен проблем с инвестициите - с националните и с чуждестранните инвеститори, допълни той. Една политическа криза би направила обстановката в страната още по-тежка и това ще доведе до отлив на инвестиции, смята Петков. АБВ продължава да настоява да бъдат отменени санкциите срещу Русия, защото в руският пазар има голям ресурс, каза той. Според него Русия в момента анализирали как да се заменят българските фармацевтични продукти с други, а 33 на сто от българския износ за Русия са лекарствата.

Петков каза,че АБВ подкрепя анализите на КНСБ за секторното състояние на икономиката ни. Той подкрепи позицията, че резултатът от отлива на руски туристи от Турция не е непременно в полза на нашия туристически пазар. Петков добави, че според него е очевидно, че с този президент промяна на позицията ни към Русия е невъзможна. Според заместник-председателя на АБВ като цяло политическата отговорност за състоянието на държавата в момента се носи от партия ГЕРБ.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в предупреди, че страната ни се намира и пред много тежка енергийна 2016 г. Най-вероятно според него държавата ще бъде осъдена за АЕЦ-Белене да изплаща 1,1 млрд.евро. Това ще постави въпроса или за възстановяване на строителството на проекта от държавата, или да се търси международен консорциум, който да я строи, или "ще плащаме всички ние".

По отношение на съдебната реформа Петков каза, че най-вероятно АБВ ще представи своя визия за нужните промени в законодателството, но в аванс партията дава подкрепата си за Екатерина Захариева. От АБВ ще настояват в най-скоро време да бъдат огласени имената на магистратите, които бавят съдопроизводството - прокурори и съдии, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1291 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
В е л и к и я

2015.12.19 | 12:35

3
Ама само вие стабилно сте се окопали и смучете , и измуквате всичко а хората няма къкво да ядат , майната и на тази стабилност , тя е стабилност само за вас ....

2015.12.19 | 12:35

2
PRITCHIMATA E --NIKAKUV CHANS ZA A B V NASLEDVACHTI''IZBORI''

2015.12.19 | 12:34

1
Комунист,демагог,боклук,ибрикчия,пианица и пикльо.

Добави коментар

Водещи новини