Кадиев и Танева крещят заради скандална поръчка, изхвърлиха независимия от зала (видео)

  • 18 декември 2015 10:15

  • 6498
  • 5
Кадиев и Танева крещят заради скандална поръчка, изхвърлиха независимия от зала (видео)
© Булфото

В лют спор между министъра на земеделието Десислава Танева и депутата Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в се превърна изказването на независимия относно днешното гласуване на кандидатурата на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за министър на правосъдието.

„Ако аз, г-жо Захариева, съм на Ваше място, никога не бих се качил на този влак", обяви Кадиев от парламентарната трибуна.

„Винаги, още като дете, гледайки към политиците, съм си представял, че тези хора са ужасно качествени. Затова аз си зададох въпроса какви са личните качества на г-жа Захариева. Говорих с хора от гилдията, тъй като аз не съм от нея и ги помолих да дадат мнението си за г-жа Захариева, отговаряйки дали биха гласували за кандидатурата й със „За“, „Против“ или „Въздържал се“. Нямаше нито един глас „За““, изтъкна той.

„Имаше много гласове за това колко слабо юридически подготвена е г-жа Захариева, както и че толерира посредствеността. Така вие вкарвате президента в модела „Кой“. Той може да свали доверието си от това правителство, както го свали и от кабинета „Орешарски““, добави Кадиев.

Думата му обаче бе взета поради малкото време, което му бе дадено за изказване.

След реплика на депутата от БСП Таско Ерменков, който поиска Кадиев да продължи с изчитането на документа, за да може на база на тях и той да формулира своята позиция относно гласуването, Кадиев се върна, за да отговори.

„Аз ще прочета няколко изречения, съжалявам, че ще ги чуете, г-жо Захариева, защото Вие сте в залата, но това са хора, които са работили с вас“, каза Кадиев, като изчете няколко от репликите: „Посредствен юрист и лош администратор.“; „Недиалогична, авторитарна, не търпи чуждо мнение.“; „Абсурдно е да се говори, че тя ще продължи реформата. Ще слуша какво й казва Бойко Борисов. Вече е казала, че ще реже от проекта на Христо Иванов.“.

Вчера казахте, че няма да делите магистратите на силни слаби, на лоши и добри. А как ще делите магистралите питам, защото един инвеститор раздели магистралите на такива на Пеевски и на такива на други, обърна се отново Кадиев към Захариева.

Днес не гласуваме министър на правосъдието, а вот на доверие или на недоверие към това правителство, категоричен бе той.

Независимият Кадиев посочи като част от корупцията, с която трябва да се бори Захариева, схемата, в което бе обвинена земеделската министърка Десислава Танева. Същата бе набедена, че е дала единствен да се състезава в обществена поръчка за луксозни джипове за МЗХ неин съученик.

„Чий интерес защитавате с тези въпроси“, попита Танева, която се извини, че взема думата, но се почувствала засегната.

„МЗХ не е възложител на тези обществени поръчки. Имаме такива оферти от 2 държавни горски предприятия, едната от които е работила и по ваше време. Направете си труда да проверите останалите обществени поръчки, чийто възложител е МЗХ, за да видите колко пари е спестило министерството, за да платим дългове от 2014 година“, категорична бе тя.

Когато говорим, г-н Кадиев, трябва да гледаме фактите. И драмата не е ли за съвсем друга обществена поръчка, в която цената е с 30% по-ниска от цената за закупуване по време на вашия мандат, запита още тя.

След изказването на земеделската министърка Кадиев поиска думата, Цачева обаче вече беше обявила, че дава думата на Румен Йончев от Земеделски народен съюз. Кадиев застана пред трибуната, като поиска позволение от парламентарният шеф да говори, която категорично отказа, и след това се обърна към Десислава Танева. Кадиев и земеделската министърка си размениха няколко реплики на висок глас, които обаче така и не станаха ясни, тъй като и пред двамата нямаше микрофони.

След изказването на Йончев Кадиев поиска процедура и се качи на парламентарната трибуна, за да отговори на Танева. Микрофонът му обаче бе спрян от парламентарния шеф Цецка Цачева. Той отново започна да се кара с министър Танева и след няколко предупреждения от страна на шефката на Народното събрание, бе отстранен от зала.

Последвайте канала на

6498 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Честен комунист!

2016.12.01 | 21:16

5
Много беден и честен!Всички милиони са на жена му!
Kadiefffff kurva

2016.12.01 | 21:16

4
Aloooooo Kadieffff... na maika ti v guzo a ti 6te go oblijej rqzania

2016.12.01 | 21:16

3
Простата и тъпа ТИКВА от ГЕРБ съсипва всичко , до което се допре ! Заем след заем , кражба след кражба ! Не рухване , а тотална катастрофа ни очаква ! След мутрата потоп !
Работещ. образован на 30

2016.12.01 | 21:16

2
Кадиев Премиер !
прав е

2016.12.01 | 21:16

1
Браво на Кадиеф тази министърка е много корумпирана

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини