Захариева спечели ГЕРБ, Патриотите обаче са разединени

  • 17 декември 2015 13:08

  • 2583
  • 3
Захариева спечели ГЕРБ, Патриотите обаче са разединени
© Булфото

Предложената за нов правосъден министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на получи подкрепата на ПГ на ГЕРБ.

Днес тя започна обиколка из парламентарните групи в НС преди гласуването на кандидатурата й утре.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа беше категоричен пред журналисти, че утре в 09.00 часа Захариева може да разчита на подкрепата на най-голямата парламентарна група.

Цветанов коментира и исканата от Радан Кънев оставка на финансовия министър Владислав Горанов. По мнението му това било добра стратегия да хвърляш имена в пространството и да търсиш някой да ти дава отговори. Той отказа да коментира личната позиция на Кънев. Обясни, че се работело по актуализиране на коалиционното споразумение.

Патриотичният фронт  обаче няма да гласува единодушно кандидатурата й за министър на правосъдието. Засега в групата деветима депутати я харесвали за мястото, седем - ще бъдат "въздържал се" при утрешния вот в пленарната зала.

В крайна сметка Патриотите ще гласуват по съвест - стана ясно от думите на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 /НФСБ/ и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността /ВМРО/ след среща с претендентката в Народното събрание.

Симеонов останал недоволен от отговорите на Захариева за строежи в Червенка, до Черноморец, които, по думите му, са собственост на президента Плевнелиев, от отношението й към протестиращите магистрати. Питали и за някои моменти от биографията й.

Каракачанов, от друга страна, бил доволен от чутото, най-вече по отношение на вижданията на Захариева за необходимите реформи в съдебната система, които трябва да продължат, както и от отношението й към темата за приобщаването на етническите българи от историческите български общности в Македония, Украйна, Молдова с една по-динамична и качествена работа за даване на българско гражданство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2583 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.17 | 18:21

3
kurva dolna

2015.12.17 | 18:21

2
Колко им преведохте на тези псевдо патриоти че ви заобичаха като гледам страдат от стокхолмски синдром!

2015.12.17 | 18:21

1
PARTIYATA [SPV] SLUTCHAINO POPADNALI VUV VLASTTA DOBRE DA OBMISLYA DEISTVIATA SI DA PODBIRA SUVETNICITE SI

Добави коментар

Водещи новини