3000 служители в Пловдив с коледни надбавки до 200 лева

  • 17 декември 2015 08:59

  • 1348
  • 0
3000 служители в Пловдив с коледни надбавки до 200 лева
©

Три хиляди служители от Пловдив ще получат коледни надбавки до 200 лева. В тази категория не влиза общинската администрация, уточни шефката на дирекция "Финанси" Наталия Делчева.

Бонуси ще се дават на хората от социалните и културните институции в града, както и на тези в общинските предприятия. "Всяко от тях, което има икономии във фонд "Работна заплата", ще раздаде надбавки", каза Делчева. Изплащането ще стане преди празниците - от 21-и до 23-и декември. Според финансистката няма законно основание чиновниците на пл. "Стефан Стамболов" 1 да вземат премии.

Делчева обясни, че депозитът на общината се е стопил до 11 милиона лева. Преди няколко месеца той беше 28 милиона. "Парите са изразходени за текущи плащания по капиталовата програма. От тях отпускаме заеми за реализация на европейските проекти, които след това ни ги възстановяват. Предстои например да дадем 4 мнл. лева за транспортния проект. След приключването му управляващия орган ще ни върне тази сума", добави финансистката.

Пловдивският местен парламент трябва да отпусне днес заем в размер на 639 000 лева за община Карлово. "Законът дава право общините да си правят услуги. Карлово ще ни ги върне до 30 април. По времето на кмета Спас Гърневски Пловдив взе заем от община Мирково, за да върже сметките си", припомни дългогодишната топфинансистка. Тя е категорична, че Пловдив приключва годината без просрочени задължения. "Влизаме в 2016-а със стабилен темп", допълни Делчева.

Последвайте канала на

1348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини