Тече разследване за пострадалия във ВМЗ-Сопот работник

  • 16 декември 2015 13:21

  • 1095
  • 0
Тече разследване за пострадалия във ВМЗ-Сопот работник
© Булфото

Районна прокуратура - Карлово е образувала досъдебно производство по повод инцидента във ВМЗ-Сопот, при който тежко пострада 57-годишен работник. Разследването е за причиняване на телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на задача, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Разследването е започнало на 14 декември 2015 г., веднага след като е подаден сигналът за пострадал от киселинен разтвор работник в Цех - галванично отделение на ВМЗ-Сопот. Мъжът незабавно е транспортиран и е настанен за лечение в Университетска болница - Пловдив с опасност за живота.

Районна прокуратура-Карлово води следствие срещу неизвестен извършител. Разпитват свидетели, назначена е експертиза и към материалите по делото ще бъдат приобщени констатациите на Инспекцията по труда.

Работникът пострада при трудова злополука в края на работната смяна в понеделник в цех на ВМЗ-Сопот, в който работи от дълги години. По предварителна информация при почистване на работното си място той залита и пада в намираща се наблизо вана с основа.

Химикалите са неутрализирани веднага, но част от тях остават по облеклото на служителя и впоследствие предизвикват изгаряния.

1095 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини