Повторното броят недействителни бюлетини за кмет в добричкия съд

  • 12 ноември 2015 15:35

  • 1550
  • 0
Повторното броят недействителни бюлетини за кмет в добричкия съд
©

В Административния съд в Добрич започна повторното броене на недействителните бюлетини за избор на кмет от първия и втория тур на местните избори. Съдът даде ход на делото, въпреки възраженията за нередовно призоваване на коалицията от партии "Реформаторски блок", съобщи БТА.

Процесът бе образуван по жалба на ГЕРБ срещу решението на Общинската избирателна комисия от 2 ноември 2015 г., с което се обявява резултатът от проведения на 1 ноември балотаж, който бе спечелен от кандидата на Реформаторския блок Йордан Йорданов с 50.61 на сто от вота срещу кандидата на ГЕРБ Детелина Николова, за която гласуваха 49.39 на сто от избирателите.

Твърди се, че има нарушение на изборните процедури, които може да са рефлектирали върху изборния резултат, предвид това, че разликата между Йорданов и Николова е 283 гласа.

Процесуалните представители на Общинската избирателна комисия и на Йордан Йорданов оспориха жалбата като неоснователна. Те подчертаха, че протоколите на секционните избирателни комисии не са административни актове, които да се оспорват в съда, и преброяването би противоречало на практиката на Конституционния съд и на Върховния касационен съд.

Те считат жалбата за неоснователна, тъй като всички протоколи от изборите за кмет на Добрич на двата тура са подписани без възражения от членовете на секционните комисии.

Съдията докладчик по делото реши да се преброят недействителните бюлетини от всички секции от първия и втория тур.

Последвайте канала на

1550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини