Янаки Стоилов: Хората започват да не виждат смисъла в политиката (видео)

  • 12 ноември 2015 07:54

  • 1714
  • 5
Янаки Стоилов: Хората започват да не виждат смисъла в политиката (видео)
©

В стремежа на българските власти да бъдат любезни, те стигат до сервилност. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП лява България и зам.-председател на Народното събрание Янаки Стоилов.

У нас се приема, че едва ли не всеки дипломат, бил у нас 3-4 месеца, трябва да бъде награждаван. По този начин държавните отличия се обезценяват. Ситуацията с Вселенския патриарх Вартоломей беше унизителна за президента, добави той.

Стоилов посочи, че правителството води политика на социални ограничения. Вследствие на това протестират полицаи, еколози, скоро могат да протестират и таксиметрови шофьори. Процентът на преразпределение на средства през бюджета ощетява хората с ниски доходи. Друг проблем е липсата на икономическа политика на държавата. Не може само с фискални мерки да се решат проблемите, заяви социалистът.

Той подчерта, че страната ни доближава критичната граница на натрупан бюджетен дефицит и икономическите и социални проблеми на обществото няма как да бъдат решени само чрез разчитане на парите по европейски програми.

Хората започват да не виждат смисъла в политиката – това пролича и на местните избори, заяви още зам.-председателят на парламента.

По думите му въпросът за оставки няма да реши проблемите в БСП. Председателят г-н Миков бе избран едва преди около година, предстои и подготовката на национален конгрес на левицата, където ще бъдат обсъдени проблемите. Виждам определени сили в нашата партия, които са готови да отстояват идеята, че повече компромиси не трябва да се правят, че предателствата не трябва да се прощават и че в политиката трябва да вземе връх над технологията, каза още Янаки Стоилов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1714 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.11.12 | 19:44

5
Не наивни, а супер мега Прости хора.

2015.11.12 | 19:44

4
Какъв смисъл, то всичко е един театър за наивните, дето вярват че нещата ще се оправят по начина по който вървим досега, лошо е обаче че наивните са много.....
Мохикана

2015.11.12 | 19:44

3
През последните няколко години, откакто наело на кабинета е Борисов, наблюдаваме липса на всякаква политика в истинския смисъл на думата. Забелясва се корупция на високо ниво, отрязване на социални продобивки и повишаване на цените, за сметка на доходите и безработицата, които са на ниско и лощо ниво.
stoiko

2015.11.12 | 13:34

2
Janaky,Janaky,chorata se borjat za nasastija si,no ne sa apoliti4ni.

2015.11.12 | 08:51

1
И, констатираме.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини