България пое председателството на Комитета на министрите на Съвета на Европа

  • 10 ноември 2015 13:19

  • 1262
  • 1
България пое председателството на Комитета на министрите на Съвета на Европа
© Gettyimages/Gulliver

България пое днес от Босна и Херцеговина шестмесечното председателство на Комитета на министрите към Съвета на Европа. Това съобщиха от институцията в Страсбург.

Отбелязва се, че на церемонията са присъствали представители на всички 47 държави от Съвета на Европа. Новият председател на Комитета - министърът на външните работи Даниел Митов - е представил приоритетите на българското председателство.

България е член на Съвета на Европа от 1992 година и ще председателства Комитета на министрите до май догодина. В посочените приоритети на българското председателство са защитата на европейските ценности за обединение и сътрудничество, демокрация и върховенство на закона.

Нашата страна откроява като задача укрепването на защитата на правата на децата, достъпа на младите до изкуството, защитата на медиите от външно влияние. България си поставя за цел приемането на допълнителния протокол към конвенцията за предотвратяване на тероризма и улесняването на сътрудничеството в борбата с насилствения екстремизъм и радикализацията, водеща до тероризъм.

Последвайте канала на

1262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.10 | 18:24

1
moderatoraiadministratora sa travestiti ura

Добави коментар

Водещи новини