Ръководството на МВР и синдикатите затоплиха отношенията, държавата оттегля текстовете, касаещи соци

  • 08 ноември 2015 10:28

  • 3911
  • 23
Ръководството на МВР и синдикатите затоплиха отношенията, държавата оттегля текстовете, касаещи соци
© Булфото (архив)

На професионалният празник на полицията днес, в сградата на МВР  се проведе извънреден Съвет за социално партньорство, предаде репортер на Novini.bg. 

На него присъстваха министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., зам.-министър Красимир Ципов, зам.-председателят на НС Димитър Главчев, председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова и представители на полицейските синдикати. Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. заяви, че правителството оттегля параграфите от 9-16 от държавния бюджет, в преходните и заключителните наредби, касаещи социалния пакет на служителите в МВР. Оттегляме текста такъв, какъвто е. Още от началото на другата седмица започваме консултации със синдикатите, за да се търси диалог и съгласуване на позициите относно предстоящата реформа в МВР, допълни тя. От вътрешното министерство поясниха, че не са обсъждали детайли от реформата на днешния съвет. Това ще се случи в следващите дни със синдикалните представители, като ще се съобразим с техните предложения, категоричен беше вътрешният министър.

Бъчварова разкри, че преди да започнат протестите молбите за пенсиониране в МВР са били 1000, а след тяхното начало са малко над 500. Тя обяви, че полицаите имат пълното право да протестират, защото протеста е организиран по законовия ред, но ги призова да се държат като служители на реда. Бъчварова каза още, че към този момент няма образувани дисциплинарни преписки срещу участващи в протестите полицаи, но текат проверки, които целят да установят дали има извършени нарушения.

Галентин Грозев от полицейския синдикат "Сигурност" обяви, че протест днес ще има. Надявам се министерството и държавата да спазят своите обещания. Това беше максималното, за което можехме да се договорим на този етап. Следваща седмица, докато тече диалога с ръководството на МВР, ще отменим протеста, но оставаме в протестна готовност, категоричен беше той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3911 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
нн

2017.08.16 | 17:12

23
Нереформирана система на МВР,на здравеопазване,на образование,изчезваща армия,ширещи се наркотици,корупция лъжи,зависими съдии,прокурори,бизнесмени.Душата на народа е отровена от комунистическата смрад.
Аз гражданина

2017.08.16 | 17:12

22
Бойко пак клекна, защоооооо??? До кога цялата държава ще работи за калпавите тюфлеци, а именно ченгетата, какво трябва да направим да се отървем от това полицейско робство, не искам да плащам данъци, за полицаите, а за децата си, за децата ни. Пак казвам АЗ НЯМАМ ДОВЕРИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ И НЕ ИСКАМ ДА РАБОТЯ ЗА ТЯХ....
до истината

2017.08.16 | 17:11

21
Който плюе по Родината си,ще плюе и по новата си Родина.Критикувайте постъпки,а не личности и държава.
do 12

2017.08.16 | 17:11

20
Научи се да пишеш грамотно!От неуважението с което говориш за българския език си личи ,че делото на братята Кирил и Методий , както и това на цар Борис покръстител е далече от теб.Циганския език го говорят българските политици ,за да си говорят с избирателите.В България заплатите са по 300 лв заради крадците дето обират труда на народа-справка КТБ.
Тодоров

2017.08.16 | 17:11

19
Правителство, което се страхува повече от милиционери и синдикати, отколкото от мнозинството граждани в страната гласували за тях, е дошло време да си ходи.

2017.08.16 | 17:11

18
В последната седмица Бойко е ходел редовно с памперс че се е изпускал редовно.
ханко брат

2017.08.16 | 17:10

17
Срамувам се, че правителството допусна да бъде плашено и рекетирано от служители в МВР, които грубо и арогантно нарушават Закона като блокират кръстовища, пречат, стачкуват и протестират въпреки, че са държавни служители и получават заплати, бонуси и ред други привилегии от нашите данъци. Нещо повече, същите служители на МВР системно работят в полза на мафия, убийци и престъпници. Знаете ли престъпна група, в която да не участват бивши и настоящи служители на МВР???
Истината!

2015.11.08 | 22:18

16
БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ! НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ! Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват oт 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). Вие сте мозъците на България! Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! ТОВА ЩЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГАВРА С ТОВА “ПРАВИТЕЛСТВО” и Боко Тиквата!.
ЗА ДА Я ИМА БГ

2015.11.08 | 16:50

5
БЯГАЙ ТИ БЕ МИШКО,ТУКА Е БЪЛГАРИЯ! НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА СВЯТ ШИРОК,ВЧЕРА ГЛЕДАХ ИНТЕРВЮ ПИТАТ МАЛКИТЕ ДЕЦА ТЕ КАЗАХА ( КАТО ПОРАСНЕМ ИСКАМЕ В ЧУЖБИНА) ЕСТЕСТВЕНО ПОД-УЧЕНИ ОТ ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ РОДИТЕЛИ ИСКАМ ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ ТЯХ,ЗА ДА ИМ КАЖА НА ТИЯ ПРОСТАЦИ ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ГЛАСУВАШ ЗА ГРАБИТЕЛИ КАТО ГЕРБ И БСП ПОСЛЕ ДА УЧИШ ДЕЦАТА ТИ ДА БЯГАТ ТОВА Е БЕЗУМИЕ И ПЪЛНА ПРОСТАЩИНА...
Атакист

2015.11.08 | 22:17

15
Само да дойде Атака на власт и всичките ще ви начука. Ако беше Волен на власт, всички ще ви уволни до дупка.
пешо

2015.11.08 | 22:17

14
Спирам да плащам данъци!!!!!!!!!!! Не искам от моите данъци да се плащат придобивки и заплати на търтеите от МВР. Питам: Защо нарушителите на Закона/призвани да бранят Закона/ се поощряват???? Защо им позволяват стачки и протести????? Защо се приемат техните условия, поставени при нарушение на Закона???????

2015.11.08 | 12:40

2
Питаи циганите дали ги спазват твоите закони не плащат ток вода и само кражби 80% от тях

Добави коментар

Водещи новини