Бойко Ноев: Борисов допусна политически автогол (видео)

  • 09 ноември 2015 07:51

  • 7432
  • 3
Бойко Ноев: Борисов допусна политически автогол (видео)
©

По-големият скандал в момента е това, което става на улицата със сектор "Сигурност". Това е една дълбока криза на националната сигурност на фона на натиска на границата ни. Това заяви в ефира на БТВ бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Според него кризата има два аспекта. "На първо място тя е криза на доверието, другият проблем са ресурсите. Рязането на бюджета не е реформа. Това е счетоводна операция. Правителството сега е поставено на колене, заради тази фундаментална грешка, която допусна. По думите на финансовия министър премиерът наказва силовите ведомства, заради стопираната реформа там. Това е грешка, която тежко ще се отрази на авторитета на г-н Борисов". Според него тази малка искра може да разпали явление, което не е предвидено, имайки предвид, че и военните стискат зъби, прогнозира Ноев.

"Финансовият проблем не може да се реши, чрез рязане на социалните придобивки, а с повишаването на ресурсите в сектора", смята Ноев. На КСНС утре трябва да се обсъди точно това, а не илюзорните въпроси за бежанския риск пред ЕС, например. Има политически автогол и за да излезе Борисов силен от тази ситуация той трябва да си посипе главата с пепел и да признае, че е била допусната грешка. Пред нас има важни проблеми. Сектор "Национална сигурност" трябва да се погледне цялостно, а не като феотдални владения".

"Напрежението в армията не е по-малко. Военните също са на улицата, но са цивилни. Министър Ненчев се кани да прави корабостроителна програма, на фона това, че авиацията не лети, няма хора за границата и хората ходят боси и голи", посочи той.

"Напоследък има тенденция българските политици да създават усещането, че бежанския потоп е неизбежен и проблемите на сигурността ни са неизбежни. Не може премиера да говори така". Той даде пример с Унгария, която е мобилизирала всичките си усилия за справяне с тази криза. Ноев призна, че войската ни не е подготвена. България е на прага и трябва да започне да въвежда подоходното облагане, с което да подпомогне националната сигурност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7432 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бойко Борисов е уникален педераст!

2015.11.12 | 21:04

3
БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ! НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ! Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват oт 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). Вие сте мозъците на България! Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! ТОВА ЩЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГАВРА С ТОВА “ПРАВИТЕЛСТВО” и Боко Тиквата!.

2015.11.10 | 22:58

1
От дезертьори акъл не щем!

2015.11.10 | 22:58

2
Абе дивак, ние пенсионерите на къде да бягаме? За Орландовци ли? Я си таковай мамата родоотстъпник!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини