2000 овце приземиха самолет (видео)

  • 05 ноември 2015 17:11

  • 1996
  • 1
2000 овце приземиха самолет (видео)
© Getty Images/Guliver

Самолет е бил принуден да се приземи аварийно, след като превозваните от него над 2000 овце отделили голямо количество газове. Това задействало противопожарната аларма, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Екипажът се разтревожил, след като установил, че от товарното отделение идва предупреждение за пушек. Скоро обаче е станало ясно, че виновници за задействането на противопожарната аларма са превозваните селскостопански животни.

Самолетът "Боинг 747" на Сингапурските авиолинии е превозвал 2186 овце от Сидни, Австралия, до столицата на Малайзия Куала Лумпур. 45 минути след излитането екипажът е бил принуден да кацне аварийно на индонезийския остров Бали, където самолетът е останал близо два часа и половина. Говорител на Сингапурските авиолинии е заявил, че направената в Бали инспекция е показала, че самолетът е в състояние да продължи полета. Той обаче е отказал да потвърди дали отделящите газове овце са отговорни за задействането на противопожарната аларма.

В крайна сметка животинският товар е бил доставен благополучно в малайзийската столица. Ветеринарни експерти коментират, че в стресови ситуации стомасите на овцете са раздуват и животните отделят повишени "емисии" на метан под формата на газове. Това не е първият "животински" инцидент за Сингапурските авиолинии. През август техен самолет беше принуден да кацне аварийно, след като се сблъска челно с ято щъркели скоро след излитането си от летище "Ататюрк" в Истанбул, припомня изданието.

Последвайте канала на

Novini.bg
1996 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.11.11 | 19:43

1
Яко блеене е паднало.

Добави коментар

Водещи новини