Комисия ще решава за имунитетите на Сидеров и Чуколов

  • 28 октомври 2015 07:07

  • 1613
  • 3
Комисия ще решава за имунитетите на Сидеров и Чуколов
© Булфото

Депутатите ще започнат работната си седмица със създаването на временна анкетна комисия по повод исканията на главния прокурор за снемане на имунитета на лидера на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и колегата му Десислав Чуколов.

Вчера се проведе коалиционен съвет в Народното събрание, на която се реши, че началото на работния ден на депутатите ще започне именно с това. „Разбрахме се да бъде създадена такава комисия, тя да бъде на паритетен принцип с по двама представители от всяка парламентарна група и един независим”, съобщи зам.-председателят на Народното събрание и депутат от парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев. Той добави, че от ГЕРБ са запознали колегите си от управляващата коалиция с предложението си за отпадане на чл.70 от Конституцията, т.е. да остане само разпоредбата, която предвижда, че депутатите не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

Повод за това станаха серията от хулигански прояви на атакистите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1613 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.10.28 | 09:47

3
По най-бързия начин да му се отнеме имунитета , арест , съд и присъда , докато не е ухапал някой невинен -- побеснял е !
Гост

2015.10.28 | 08:57

2
Волен Сидеров е един Патриот , и всеки Патриот е Трън в очите на Корупцията и Наглите мърши.
От Бавария

2015.10.28 | 08:36

1
Ха, Ха, Корупната комисия, ще решава срещу Патриоти!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини