Български национален павилион беше открит в китайския град Ханджоу

  • 27 октомври 2015 14:25

  • 1333
  • 0
Български национален павилион беше открит в китайския град Ханджоу
© Getty Images/Guliver

Български национален павилион беше открит във Всеобхватната трансгранична пилотна зона в китайския град Ханджоу, съобщи Министерството на земеделието и храните.

"За мен е чест да открия първият българския павилион на територията на всеобхватната търговска зона на Ханджоу", каза заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев при откриването на павилиона.  Грудев, цитиран в съобщение на МЗХ, подчертал, че според него е изключително важно по-нататъшното развитие на сътрудничеството в областта на земеделието и храните между България и Китай. "Надявам се повече потребители на китайския пазар да имат възможност да се запознаят със земеделски продукти от нашата страна, като днес поставяме едно добро начало", допълни заместник-министърът.

Грудев каза, че това е първият пилотен павилион, който се открива по линия на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Грудев допълни, че се надява и останалите 16 страни от ЦИЕ да открият свои национални павилиони в Китайската (Шанхайската) пилотна зона за свободна търговия.

Ли Бин, директор на "Ханджоу Е-Роад Екомерс", заяви, че този павилион е мост на сътрудничество между двете държави и прозорец към български продукти за Китай. При откриването посетителите са имали възможност да опитат български продукти - кисело мляко, мед и вино. Изложени са били още сладка, натурални сокове и розови козметични продукти.

Проектът за павилиона включва и развитие на сътрудничеството чрез предоставянето на финансови, логистични услуги и бизнес стандарти в свободна безмитна зона за трансгранична електронна търговия. Българската страна заяви намерение за изграждане на логистичен център на пристанище Бургас, се уточнява в съобщението. Грудев посети и безмитните складове, където се запозна с начините на пакетиране и разпространение на чуждестранни стоки на територията на Китай.

Последвайте канала на

1333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини