Потомци на Райна Княгиня призоваха ДПС да целунат знамето „Смърт или свобода”

  • 30 септември 2015 10:40

  • 6319
  • 5
Потомци на Райна Княгиня призоваха ДПС да целунат знамето „Смърт или свобода”
©

Правнукът на Райна Княгиня Здравчо Здравчев поиска от ДПС да докажат, че вярват в думите си за и да целунат знамето, което тя е ушила - „Смърт или свобода”. Те направиха това в ефира на БТВ.

Другият потомък на Райна Княгиня Иван Филов заяви, че не само техните чувства, но и тези на българите са накърнени след изпълнението на песента за прабаба им на турски. По думите на Здравчев, ако ДПС действително приемат, както заявиха в парламента, че това знаме е тяхно знаме, те трябва да го целунат.

Филов сподели, че след разпространяването на песента за Райна Княгиня на турски по време на откриването на предизборната кампания на ДПС в Исперих, първи са му се обадили дъщерите и зетьовете му. Те са поискали потомците да реагират, „за да се спре тази гавра с името на баба им”. Според двамата правнуци на Райна Княгиня не е бил случаен изборът точно на тази песен за част от предизборната кампания на партията. Те подчертаха, че не застават зад никоя партия, но ДПС трябва да докаже думите си с дела.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6319 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.04.12 | 20:56

5
Нали Рапон-Бей и Доган се целуват всеки ден чакам с нетърпение речете на премиера на майчин език!

2016.04.12 | 20:56

4
внуците ,правнуците на райна княгина и всички патриотични българи ,родолюбци ,закърмени духовно и идейно със заръките на левски, ботев .Райна попгеоргиева и знайни и незнайни борци за свобода ,ще трябва да ушият и трябва да издигнат отново и отново байряка със завета" Смърт или свобода "в името на майка България. , а не политика да правят и да лъжат народа .ГЕРБ какви са, БСП какви са, какви са ПФ какви са РБ какви са Атакистите

2015.10.16 | 07:25

2
ХАЙДЕ СЕГА ДА ВИ ВИДИМ ПАТРИОТИ ОТ ДПС.МЕСТАНЕ ,ОСВЕН ДА СЕ ЦЕЛУВАШ СЪС сергей ДА ВИДИ КАК ЦЕЛУВАШ ЗНАМЕТО.

2015.10.16 | 07:25

3
Той знаме не целува, целува друго.........
ххх

2015.10.16 | 07:25

1
ако целуне знамето, дали ще гласуват за ДПС

Добави коментар

Водещи новини