Гръцкото правителство положи клетва (видео)

  • 23 септември 2015 18:48

  • 1155
  • 0
Гръцкото правителство положи клетва (видео)
© Getty Images/Guliver

Новото гръцко правителство положи клетва само три дни след изборите. В него влизат голяма част от министрите, които участваха и в предишния кабинет на премиера Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, съобщава Дарик.

В състава на правителството има 16 министри, от които седем са жени и 30 заместник-министри и държавни секретари. С назначенията в новия кабинет Ципрас даде знак към кредиторите, че ще спазва условията им. Освен това гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли назначи двама от преговарящите за спасителния план на страната начело на финансовото министерство като знак към международните кредитори, че новото правителство ще се придържа към условията на спасителния план.

Така Евклидис Цакалотос стана финансов министър, а Георгиос Хуляракис вече е заместник-министър на финансите. Външното министерство оглавява Никос Кодзиас, а националната отбрана Панос Каменос. За министър на вътрешните работи е назначен Панайотис Курублис, бивш министър на здравеопазването.

Променена е схемата на правителството, като се създават нови ведомства, извадени от състава на предишни министерства. Има втори министър в правосъдието със сектор "Борба с корупцията". За проблемите на бежанците ще отговаря заместник-министърът на вътрешните работи, който ръководеше сектор "Миграция" в служебния кабинет.

Само седем жени са включени в правителството, като пет от тях са от партията "Независими гърци". Елена Кондура отново поема туризма.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини