Правителството се разпореди в полза на общини и ведомства

  • 23 септември 2015 13:40

  • 1031
  • 0
Правителството се разпореди в полза на общини и ведомства
© Novini.bg

Правителството предостави на община Карлово освободен от МВР имот, който ще използва за създаване на база за подготовка на доброволци за реакция при бедствия, пожари, извънредни ситуации и за участие в отстраняването на последствията от тях. Това съобщиха от пресцентъра на МС.

Теренът с площ 9933 кв. м включва и две едноетажни сгради. Намира се в местността "Ени кория". На община Стражица беше прехвърлено правото на собственост върху два апартамента в с. Камен. Те ще се ползват за настаняване на преподаватели от професионалните направления в СОУ "Св. Климент Охридски".

Община Свиленград получи имоти, заедно със съоръженията в тях, върху които е разположен язовир "Левка". След придобиването им, местната власт ще стопанисва, охранява и поддържа съоръженията за задоволяване на нуждите на населението в общината.
На община Драгоман безвъзмездно се прехвърля терен от 414 кв. м с построените в него сгради. Досега имотът е ползван от Регионалния инспекторат по образованието.

Министерството на младежта и спорта получава три имота - публична държавна собственост, с обща площ 68 дка. Терените и сградите в местността "Къро" в столичния район "Младост" са с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. На Държавния фонд "Земеделие" беше предоставено управлението на помещение от 65 кв. м в административна сграда на ул. "Христо Ботев" в Търговище.

Кабинетът промени от публична в частна държавна собственост статута на имот в с. Ширково, община Болярово. Двуетажната сграда с площ 81 кв. м се намира на ул. "Атанас Ангелов" 22 и е ползвана за ветеринарна лечебница. В имота влиза и допълнителна едноетажна сграда с площ 81 кв. м. Аналогично решение правителството взе и за друг имот с отпаднала необходимост за БАБХ, намиращ се в община Троян. Теренът с построени на него три сгради се намира на ул. "Иван Дончев" в село Дълбок дол.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1031 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини